המרכיבים:
100 גרם תערובת עלי בייבי ורוקט
60 גרם פטה כבשים פיראוס 5% מפוררת גס
1 אגס בינוני, מנוקה מליבה וחתוך לפלחים דקים (100 גרם)
50 גרם יוגורט טבעי 3% שומן
15 גרם גבינת גליל־רוקפור
2 כפיות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
2 כפיות עלי קורנית (טימין) טריים, או ½ כפית קורנית מיובשת
פלפל לבן טחון
1 כפית צנוברים
אופן ההכנה:
• שמים את עלי הבייבי והרוקט בקערה ומפזרים עליהם את פירורי הפטה.
• מסדרים את פלחי האגס על הסלט.
• בקערית נפרדת, טורפים ומועכים יחד יוגורט, גבינת גליל־רוקפור, מיץ לימון, שום כתוש וחצי מכמות הקורנית. מתבלים במעט פלפל לבן.
• יוצקים את רוטב היוגורט על הסלט וזורים למעלה את הקורנית הנותרת ואת הצנוברים.
* אם משתמשים בפטה 20%, שטעמה עז ומודגש יותר, אפשר להסתפק ב־40 גרם גבינה.
הצעות לשדרוגים:
- תוספת לחמנייה קטנה מקמח מלא או 2 פרוסות לחם מקמח מלא: כ- 160 קלוריות
- אם משתמשים ב-40 גרם פטה כבשים 20% במקום 5% : תוספת של כ- 20 קלוריות
טיפ לדרך:
• את הרוטב אפשר להכין מראש. ממש לפני ההגשה חותכים את האגס לפלחים, מצרפים יחד את מרכיבי הסלט, יוצקים רוטב וזורים צנוברים.
טיפ של דיאטנית
הולכים לארוחה אצל חברים ואין לכם מושג מה יגישו? אל תהמרו. התנדבו להביא מנה, תוך שאתם דואגים לכך שהיא תהיה דלת קלוריות יחסית. טוב לך, טוב למארחים, מצוין לדיאטה.
סטיילינג וצילום: יהודה סלומון; באדיבות גבינות "פיראוס" של תנובה