המרכיבים:
100 גרם (4-3) תפוחי אדמה זעירים
1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת (100 גרם)
50 גרם צפתית מעודנת 5%
חופן נדיב של עלי תרד (20 גרם)
חופן נדיב של עלי רוקט (20 גרם)
3-2 פרוסות קטנות של בצל סגול, מופרדות לטבעות
3 כפות שמנת לבישול 10%
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קטנה כתושה
2 כפיות עירית קצוצה
1 כפית ריחן קצוץ
½ כפית שמיר קצוץ
פלפל שחור טחון טרי
קורט פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
• מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות במשך 15-12 דקות מרגע הרתיחה.
• מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה מרגע הרתיחה מחדש ומסננים.
• בינתיים, פורסים את הגבינה ומסדרים את עלי התרד והרוקט בצלחת.
• פורסים את תפוחי האדמה החמים ומסדרים אותם על מצע העלים יחד עם השעועית הירוקה, הגבינה וטבעות הבצל.
• טורפים יחד שמנת, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול, מתבלים בפלפל שחור טחון טרי ויוצקים על הסלט. בוזקים למעלה עוד מעט פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ומגישים מיד.
טיפים לדרך:
• אפשר לבשל את תפוחי האדמה במיקרוגל – מנקבים את הקליפה בחוד סכין במספר מקומות, מסדרים בכלי מתאים לבישול במיקרוגל ומבשלים את כל הכמות יחד במשך 2 דקות מכל צד. משהים 5 דקות ופורסים.
• במקום לבשל את השעועית המוקפאת, אפשר לצקת עליה מים רותחים מהקומקום, לסנן, לצקת שוב מים רותחים, להשהות שתיים־שלוש דקות ולסנן.
טיפ הדיאטנית:
שיטה נפלאה להפסיק זלילה מיותרת היא לגשת לצחצח שיניים.
סטיילינג וצילום: יהודה סלומון; באדיבות גבינות "פיראוס" של תנובה