המצרכים:
150-100 גרם לבבות חסה (עלים פנימיים)
120 גרם סלקים קטנים מבושלים חתוכים לפלחים דקים
50 גרם צפתית עזים פיראוס 5%, חתוכה למשולשים
3 כפות נבטוטים (קטניות מונבטות) (30 גרם)
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית דבש (6 גרם)
1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים שלמים
1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
• מסדרים את קרעי החסה בקערה, מוסיפים את פלחי הסלק ומערבבים.
• מפזרים את משולשי הצפתית על הסלט וזורים נבטוטים.
• טורפים יחד חומץ בלסמי, דבש, חרדל ושמן זית ויוצקים על הסלט.
* ניתן להחליף את צפתית העזים בצפתית 5% מעודנת / רגילה
הצעות לשדרוגים:
- תוספת 2 קרקרים: כ- 80 קלוריות
- תוספת 2 פרוסות לחם קלוי מקמח מלא: כ- 160 קלוריות
טיפים לדרך:
• מערבבים את פלחי הסלק עם הרוטב בכלי נפרד. מצרפים יחד את מרכיבי הסלט ממש לפני ההגשה.
• להכנה מהירה, משתמשים בסלקים מבושלים ארוזים בוואקום (ניתן לקנות בסופרמרקט, בדרך כלל באריזה של שלישיה).
טיפ הדיאטנית:
נוהגים לקחת מסטיק או סוכרייה כשאתם רעבים? מסתבר שדווקא פעולות הלעיסה והמציצה מגרות הפרשת מיצים בקיבה שמחזקים את תחושת הרעב.
סטיילינג וצילום: יהודה סלומון; באדיבות גבינות "פיראוס" של תנובה