ט"ו בשבט יחול ביום חמישי הקרוב, וכשאתם עומדים בדוכנים ומתלבטים אילו פירות יבשים לבחור, כדאי שתדעו כמה דברים. ריטה שאוליאן, דיאטנית קלינית, מספקת לכם כמה טיפים בנושא.
1. בעת ייבוש הפרי, נהרס ויטמין C וכמות הסוכר עולה יחסית ל-100 גרם פרי.
2. כמות הסיבים הגדולה בפירות היבשים וריכוז הסוכר הגבוה תורמים לשיפור היציאות. למתקשים - ניתן להשרות בלילה שלושה שזיפים מסוג קליפורניה בחצי כוס מים ובבוקר לשתות את המים.
3. לסובלים מטריגליצרידים גבוהים וסוכרת, מומלץ להצטמצם באכילת פירות יבשים.
4. הסימון E-220 על האריזה מסמן שהוספה כאן דו תחמוצת הגופרית לשימור הפרי וחיזוק הצבע. לכן מומלץ לרכוש את הפירות היבשים בבית טבע ולהימנע מקניית פרי בעל צבע בוהק. צבעו הטבעי של המשמש המיובש הוא חום ולא כתום זוהר.
5. יש לאחסן את הפירות במקרר ו/או במקום יבש. הפירות היבשים מעלים עובש (סוכר לפיטריה) במהירות ולכן אין לשמרם במקום קר.
6. אגוזי פקאן, בוטנים ושקדים עשירים בחומצות שומן חד בלתי רוויות ועוזרים להעלאת הכולסטרול הטוב והורדת לחץ הדם. רצוי לא לקלות את האגוזים כיוון שחומצות השומן נהרסות.
7. ומה עם הקלוריות? מנת שמן - 45 קלוריות = שלושה פקאנים, שלושה אגוזי מלך, ארבעה קשיו, שבעה שקדים לא קלויים. בדיאטה מאוזנת יש לצרוך כשלוש עד ארבע כפות שמן. במילים אחרות, חופן שקדים לא קלויים = 700 קלוריות = 17.5 פרוסות לחם קל.
8. מנת פרי - 50 קלוריות = 2 תאנים קטנות, 2 תמרים יבשים, 2 שזיפים יבשים.
9. בזרעי דלעת לא קלויים (גרעינים לבנים) כמות גדולה של אבץ התומכת במערכת המין הגברית. מנה יומית יכולה לכלול שתי כפות גדושות בסלט או ביוגורט.
10. הפיתרון האולטימטיבי למתוק - 2 תמרים יבשים + 7-8 שקדים לא קלויים. השקדים מורידים את האינדקס הגליקמי של התמרים, כך שתחושת השובע נשארת לאורך זמן.