לציפורניים תפקיד חשוב: הן משמשות כשכבה קשה המגנה על הקצוות הרגישים של אצבעות כפות הידיים והרגליים מפני חבלות. הציפורניים בנויות מתאי ציפורן וקראטין - חלבון המחזק את הציפורניים וממלא תפקיד חיוני בשמירה על שלמות עורנו. חלבון זה מכיל אחוז גבוה של גופרית, סידן ורכיבים נוספים.
אז מה אוכלים?
לתזונה חלק חשוב בצורת ומבנה הציפורן. תזונה נכונה מאוזנת ומגוונת על מנת לשמור על ציפורניים בריאות תכלול כמות חלבון מספיקה: בשר, דגים, מוצרי חלב וקטניות, עם כמות מספיקה של וויטמינים ומינרלים כלומר אכילת שני פירות ליום ושמונה מנות ירק.
ציפורניים חלשות שנוטות להישבר במהירות מצביעות בדרך כלל על מחסור במינרלים: סידן, אבץ ומגנזיום, אותם מומלץ להוסיף לתפריט היומי.
סידן - מזונות שמכילים סידן הם מוצרי חלב, שקדים, סרדין, שמרים, טונה ועוד.
אבץ - אבץ נמצא במזונות צמחיים רבים, ובעיקר בזרעים, באגוזים, בקטניות ובדגנים (טחינה, גרעיני דלעת, צנוברים, שקדים, חומוס, טופו, חיקה מלאה, קינואה, דוחן, קוואקר).
כמות האבץ המומלצת לצריכה יומית היא 11 מ"ג לגברים לעומת 8 מ"ג לנשים.
מגנזיום - קיים במזונות: שקדים, קטניות, תפוחי אדמה, בוטנים, קקאו, קרפיון, שומשום, אגוזים, קמח סויה, שמרי אפיה, חיטה מלאה, תירס, עלי סלק ותרד. המגנזיום קיים גם בפירות יבשים, דגים משומרים ועוד.
במידה והמחסורים במינרלים אלו חמורים יש להיעזר בתוספי מזון המכילים כמויות גדולות של מינרלים אלה.