לנשירת שיער יש סיבות רבות: גנטיקה, לחץ נפשי וגם תזונה לא נכונה. על ידי שיפור התזונה שלנו, נוכל להקטין את הנשירה. עלינו לדאוג לתזונה מאוזנת ומגוונת, להתרכז במזונות מלאים ביתיים ולנסות להימנע ממזונות מתועשים מטוגנים ומלאים במלח.
חלבון
השיער בנוי בעיקר מחלבון הנקרא קראטין. לכן, חשוב לקבל מהתזונה חלבון איכותי מהחי כמו ביצים, עוף (ללא עור ושומן), גבינות, דגים. גם חלבון מהצומח חיוניים לשיער: שילוב של דגנים עם קטניות יוצר חלבון מלא המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות. תזונה מומלצת: אפשר לשלב אורז עם עדשים או מרק אפונה וגריסים.
מינרלים
גם המינרלים מהווים חלק ממבנה השערה ולכן יש להם חשיבות רבה. המינרלים אבץ, ברזל, סיליקה וגופרית הם החשובים ביותר.
תזונה מומלצת: אבץ - טחינה, גרעיני דלעת, צנוברים, שקדים, חומוס, טופו, חיטה מלאה, קינואה, דוחן וקוואקר ביצים. ברזל - בשר אדום, כבד, הודו אדום, עדשים, חומוס, סויה, ירקות ירוקים, שעועית ותרד.גופרית - ביצים, כרוב, ברוקולי, לפת, שום, בצל, שעועית.
ויטמינים
מחסור בויטמין B-12 יגרום לאנמיה, שתביא למחסור בחמצן לרקמות וכך השורשים נחלשים ויש נשירה מוגברת. מחסור בויטמינים מקבוצות A, B ו-C גם עלול לפגוע בבריאות השיער.
גם צריכת ויטמין B-6 חשוב מאוד לטיפול בנשירת השיער. תזונה מומלצת: B-6 בעדשים, דג סלומון, חומוס, עוף, תפוחי אדמה, דגנים, קטניות, עגבניות, אגוזים, אבוקדו ועוד. מומלץ לקחת בכדור 200 מ"ג ליום, במיוחד לאחר לידה.
שומן
לאיכות השומן הנצרך השפעה רבה על השיער. חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 מזינות את השערה ותורמות לחיזוקה ולגמישותה. תזונה מומלצת: דגי סלמון, מקרל, טונה, הליבוט וסרדינים. שומן בריא מהצומח קיים בזרעי פשתן טחונים (אפשר לשמור בפריזר), וכן באבוקדו, טחינה ואגוזים.