מחקר חדש, שנערך על ידי מכון התה של ליפטון, מונה את סגולותיו הבריאותיות של התה ומעמיד אותו במקום השני אחרי המים, כנוזל הבריא ביותר בעולם להידרציה של הגוף. המחקר סגולות נוספות בשתיית תה כגון חומרים הפועלים נגד חימצון, קפאין ברמה חיונית לגוף והשפעה טובה על כלי הדם.
על פי המחקר, ספל ממוצע של תה שחור או ירוק מספק 300-140 מ"ג פלאבונואידים, אשר הינו חומר הפועל כנגד חמצון. מחקרים מראים כי צריכת תה שחור ותה ירוק מגבירה את רמת נוגדי החמצון.
כמו כן, המחקר בדק לגבי השפעת הקפאין בתה, כמות מתונה של קפאין עד 300-400 מ"ג ביום, אינה גוררת השפעות שליליות על הבריאות ואף עשויה להועיל למצב הרוח, לכושר השכלי ולביצועים הגופניים, מבלי לפגוע באיכות השינה.
המחקר מוכיח כי אנשים הצורכים תה ירוק או שחור (ללא סוכר או חלב) הינם בעלי סיכוי רב יותר ליהנות מבריאות לב טובה, מאשר אנשים שאינם צורכים תה כחלק מהתפריט. צריכה גבוהה של תה שחור משפרת את התרחבות כלי הדם, ועל כן משפרת את תפקוד כלי הדם.
תה שמוגש ללא חלב או סוכר אף מסייע לשמירה על המשקל ואינו מכיל קלוריות. מחקרים מדעיים טוענים שצריכת תה ירוק לאורך זמן משפרת את הרכב הגוף וחלוקת השומן. התה ירוק מסייע בהגברת הוצאת האנרגיה וחמצון השומן. בנוסף, נמצא במחקר שהתה הוא מקור מצוין של פלואור ולכן יכול לתרום לשיניים בריאות.