הכל אודות התה

שתיית תה מומלצת לצורך זירוז תהליך הרזייה, דיאטה לחולי סכרת, מלחמה בכולסטרול גבוה, ולצורך הקלה בעיכול ולהרגעה. מהן סגולותיו הבריאותיות של התה, ואיך הוא עוזר לנו לשפר את הבריאות והרגשתנו, הכל אודות ניפלאות התה במדריך הבא.

חיפוש מתכון דיאטטי
מאת: מערכת בלו


מוצאו של התה הוא בסין הרחוקה. התה התגלה בטעות על ידי קיסר סיני בשם שן נונג, בשנת 2737 לפני הספירה. האגדה מספרת כי אותו קיסר היה נוהג לשתות כוס מים רתוחים להנאתו וכחלק מאורח חייו. יום אחד, בעת שטייל בגנו, השתהה מתחת לעץ הקמומייל ובה באותה עת נשר עלה ירוק מן העץ הישר אל תוך כוס המים הרתוחים שלו. כך החלה לה מסורת בת אלפי שנים, והתה הירוק קבע את מקומו בעולמנו ומאז הכל היסטוריה.

 

תחילה, שימש התה לריפוי והיווה חלק משמעותי במכלול צמחי המרפא הסיניים שנשתמרו עד היום. בחלוף השנים קבע התה את המעמד החברתי והוא הפך להיות משקה פופולארי במפגשים ואירועים חברתיים החל בסין ומשם הלאה בשאר חלקי העולם, כולל מלכת אנגליה שתחיה.

 

משתפר ומשתכלל עם הזמן

התה עבר שינויים, שיפורים ותהפוכות עד שהגיע למעמדו האיתן הכולל מגוון עצום של סוגים.
קיימים  סוגי תה שונים: תה שחור, תה ירוק, תה אולונג ותה צמחים.


התה השחור, הוא התה הנפוץ ביותר והוא בעל ארומה חזקה. מקורו מצמח הקמליה שעבר תהליך של חמצון. התה הירוק הוא בעל טעם מעודן יותר ומקורו בצמח הקמליה והוא לא עבר תהליך חמצון. סוג שלישי של תה הוא תה האולונג והוא מכיל שילוב של תה שחור ותה ירוק. תה הצמחים, משלב מספר סוגי תה והוא כולל משפחה רחבה של חליטות צמחים ואליו משייכים בדרך כלל השפעות חיוניות ומרפאות אשר מקלים על מחושים בגוף.

למה כדאי לשתות תה?

התה נתפס כמשקה מרגיע ומרענן והוא בעל מעמד חשוב במקומות שונים בעולם ומקדישים לשתייתו מועדים מיוחדים ואפילו טקסים. האנגלים מרבים לבצע הפסקת תה, להפוגה מפעילות ולמתן אפשרות להיכרויות חברתיות. התה מחמם אותנו בחורף ומצנן אותנו בקיץ על ידי שתיית תה קר בטעמים שונים.

 
תה ודיאטת הרזייה
התה הירוק, נתפס בשנים האחרונות כמסייע דיאטה והרזייה. תמצית התה הירוק מכילה קפאין וקטקין שמעכבים פעילות ליפאזות ומגבירים פעילות טרומגנזה. פעילויות אלו ממריצות את קצב חילוף החומרים ומכאן מסייעות להרזיה.

 

כמה צריך  לשתות כדי להרזות?

מחקרים בתחום עדיין לא קבעו חד משמעית את הכמויות הנזקקות לצורך ההרזיה והם עדין בעיצומם. לכן לא ממש ברור כמה תה יש לשתות על מנת להביא להמרצת קצב חילוף החומרים באופן משמעותי, ואם שתייה של תה ירוק בכמויות אלו לא תעלה את ערך החסרונות על פני היתרונות. בכל מקרה, הפעילויות משויכות לפעילות של מערכת העצבים המרכזית ועלולות להביא לעליה בלחץ דם.

 

הקשר בין שתיית תה והורדת כולסטרול
תה ירוק מכיל כמות רבה של קטקין והוא אובחן כחומר שתורם להורדת הכולסטרול בגוף.

ככל שהעלים איכותיים יותר ופחות מעובדים כמות הקטקין מרובה יותר. שתיית תה ירוק מומלץ לסובלים מרמת כולסטרול גבוהה לשלבו בתפריטם היומי.

הקשר בין שתיית תה וסוכרת

מספר צמחים שניתן לחלוט אותם לתה, אובחנו כתורמים להורדת רמות הסוכר בדם והם מומלצים לסוכרתיים. רצוי לצרוך אותם בהנחיה ויעוץ מומחה ושיכלול תפריט דיאטה מתאים לסוכרתיים.

איך נדע באיזה תה לבחור בחנות ובסופרמרקט?

חליטות תה מגיעות בצורות שונות: כחליטות מוכנות ארוזות בשקיקי תה, או כצמחים מיובשים, אותם יש לחלוט במים ע"י מסננת. בין הצמחים ישנם המכילים מרכיבים משלשלים, משתנים, מתכות רעילות ואפילו כאלו המעלים את לחץ הדם.

 

מה לבדוק לפני הקנייה?

יש לבחון עם מומחה התאמה ברמה האישית, מאחר ושימוש נרחב בצמחי המרפא יכול להביא גם להרעלות ונזקים בעיקר לאיבר הכליות.

 

אם כואב לי מה כדאי לשתות?

עולם "תה הצמחים" מכיל בחובו תורת מרפא שלמה ורחבת היקפים. על פי הרפואה הסינית, צמחי המרפא מותאמים למגוון רחב של מחושים ומחלות. מדובר בריפוי טבעי נטולי מרכיבים כימיים. החיסרון הוא בקושי להעריך את יכולת הריפוי. השפעה של חליטות הצמחים, אם בכלל, הינה אינדיווידואלית והיא יכולה לפתור בעיות מכאובים לאחד בעוד האחר לא יבחין בשום שינוי.

 

קבלו פירוט כללי וקצר אודות מכאוב והתה המומלץ לשתייה (שוב, בהתאם להמלצת מטפל מוסמך)


לחיזוק המערכת החיסונית  מומלץ לשתות תה אכינצאה, ג'ינסנג, חליטת פקעת ורדים ותה קינמון.

לחימום הגוף לסובלים מקור מומלץ לשתות תה קינמון.
הצטננות ושיעולים - תה מרווה, איקליפטוס וטיליה.
לניקוי הדם והכבד- מומלץ לשתות חליטת שן הארי וחליטת גדילן.

למצויים בדיאטת חלבונים- מומלץ לשתות חליטת שן הארי וחליטת גדילן.
לצרכני ממתיקים מלאכותיים מומלץ לשתות חליטת שן הארי וחליטת גדילן.

לניקוי הכליות- חליטת שן ארי וחליטת גדילן..
למי שסובל מגזים, כאבי בטן ואי נוחות בעיכול  מומלץ לשתות תה שומר, אניס, קמומיל, וטיליה.
לסובלים ממתח, נדודי שינה וחוסר רגיעות - תה קמומיל, בבונג , לואיזה וחליטת קורנית או מליסה.
מרגיש בחילה? שתה תה עם נענע, זנגביל ומנטה.
ליחה - חליטת טיליה, תה מנטה, מרווה ואיקליפטוס.

כמה לשתות ואיך לשלב את התה בתפריט?
לא ברור עד כמה נוגדני החמצון הם לחיוב או לשלילה. המדד לכך אינו ברור עדיין היות ועדיין נערכים מחקרים בתחום זה. המחשבה הרווחת בקרב מטפלים היא כי רצוי לצרוך את התה במתינות משמע לא יותר מ-3 כוסות ביום של תה ירוק או שחור.

 

קחו בחשבון, כי כוס של תה שחור או ירוק אינה כלולה בסך כמות המים שיש לצרוך מדי יום לה הגוף זקוק. שימו לב כי התה הוא גורם שיש בו קפאין שגורם לייבוש של הגוף ועל כן מומלץ לשתות תוספת של כוס מים על כל כוס תה (או קפה) ששותים.

 

אין לשתות את התה במהלך ארוחה אלא בסופה על מנת לאפשר למזון להתעכל, ולאפשר עבודה יעילה של האנזימים בפירוקו. הימנעות משתייה בטווח של חצי שעה לפני הארוחה עד חצי שעה לאחר הארוחה, תביא לעיכול אופטימאלי של המזון. הפרדה בין ארוחות ושתייה תורמת לתהליך הרזיה.

 

מתי לא שותים?

לא שותים אם ישנים. תה שמכיל קפאין אינו מומלץ לשתיה לפני השינה היות והוא יעורר אתכם.

תה ירוק למשל מעודד את המטבוליזם של הגוף ולא כדאי לשתות אותו לבד, ללא ארוחה, על קיבה ריקה.

שורה תחתונה: למה כן לשתות תה ולמה לא?
יתרונותיו הרבים של התה משווים לו מעמד של מקור תזונה חיוני בתפריט היומי. שתייתו מסבה הנאה והוא עמוס בתועלת תזונתית ומכיל מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. התה, ובעיקר התה הירוק, מאגד בתוכו חומרים נוגדי חמצון שמגיעים מריכוז גבוה של פוליפנולים. היעילות של חומרים אלו עולה על זו של ויטמינים ולכן מייחסים לתה חשיבות רבה במניעת מחלות.

מצד שני לתה יש גם חסרונות היות והוא מכיל כ-4% חומרים מזיקים לבריאות, ביניהם גם קפאין (בכמות של כ-50% מהקפאין שבקפה). בנוסף לנזק הידוע מקפאין חומרים אלו מעוררים את מערכת העצבים המרכזית, מרחיבים את הסמפונות ומשתנים. לכן, צריכת יתר והגזמה יזיקו לבריאותנו.

אם אהבת, אז תאהבי את זה הרבה יותר. לחצי כאן וקבלי במתנה מדריך וטיפים לשריפת שומן (זה באמת עובד)

בערוץ דיאטה ותזונה תמצאו את כל המידע העדכני אודות דיאטה, סוגי דיאטות ותזונה נכונה. אם החלטת לעשות דיאטה בריאה או למצוא שיטות הרזיה ללא דיאטה, וגם אם החלטתם ללכת על דיאטת כסאח - אתם במקום הנכון.
אתר bello מביא מידע מעודכן לגבי כל סוגי הדיאטות, בצד מאות מתכונים ותפריטי דלי קלוריות, דרכים לשמירה על בריאות ותזונה מאוזנת באמצעות דיאטות נפוצות, שיטות הרזיה טבעית, מציאת הדיאטה הנכונה ביותר עבורכם ואיך עוברים לאורח חיים שכולל תזונה נבונה.
המאמרים והמידע באתר bello מובאים מפי מומחים בתחומם וביניהם דיאטניות, תזונאים ואנשי מקצוע נוספים.

מתכוני דיאטהתפריטי דיאטהדיאטה לילדיםתזונה נכונהדיאטות מומלצותדיאטה מהירהדיאטניתתזונאיתדיאטה לקיץ, דיאטת אטקינס

לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל