מחקרים מוכיחים כי אחוז גבוה ממקרי המיגרנות קשורים במאכל מסיים או שילוב של כמה מאכלים. עבור חלק מהסובלים, ניתן להפחית את התדירות אם מאתרים אלו מאכלים מזיקים ונמנעים מצריכתם.
גבינות קשות צהובות, קפאין, שוקולד, אלכוהול, נקניקים, אגוזים ומוצרים שמכילים מונוסודיום גלוטמט הינם מזונות שקשורים בדרך כלל עם הופעת כאבי ראש חזקים. תפריט דל שומן ועשיר בפחמימות מורכבות יעיל מאוד בהפחתת התדירות.
איך להימנע מבואה של המיגרנה
-
שימו קנקנן מים בקרבתכם, אם בעבודה ואם בבית והקפידו לשתות הרבה מים.
-
הקפידו על
פעילות גופנית אירובית, כלומר הליכה של 4-5 פעמים בשבוע במשך כ-40 דקות.
-
מומלץ 6-8 ארוחות ביום לשמירה על רמות סוכר אחידות.
-
הקפידו לצרוך כמות מספקת של
סיבים תזונתיים כדי להקטין את הסבירות ללקות בכאבי ראש כתוצאה מעצירות או מהצטברות של רעלים בגוף. כדאי להתחיל את היום באכילת 2-1 כפות זרעי פשתה טחונים, בתוספת 300 מ"ל מים.
-
שלבו בארוחותיכם מזונות המכילים סידן ומגנזיום. מוצרי סויה, ירקות עליים וקטניות למיניהן עשירים בסידן.
-
הוסיפו
חומצות שומן חיוניות מקבוצת אומגה-3. אכילה של
דגים אלה עשויה לסייע למניעת מיגרנות. אכלו מנה מהם 5-3 פעמים בשבוע.
חשוב לציין שלא כל המיגרנות מקורן במזון. ישנם גורמים אחרים שיכולים להשפיע על הופעתן כמו גורמים הורמונליים (למשל לפני הופעת המחזור החודשי) או גורמים רגשיים. עם זאת, תזונה נכונה תקל על ההתקפים מבחינת תדירות ועצמה.
רפואה הסינית וכאב ראש
למעשה, המחקרים החדשים מראים מה שהרפואה הסינית יודעת כבר מזמן: כאב ראש או מיגרנה הוא תוצר של מכלול. בדרך כלל לא מטפלים רק בכאבי ראש אלא בעוד מגוון של תסמונות שמתאים לאותה אבחנה. בנוסף מתייחסים למה משפר ומה מחמיר: מנוחה, אוכל או מזג אויר, ומונעים מזונות מסוימים לפי האבחנה.
האבחנה לכאב עפ"י הרפואה הסינית היא לפי מיקום הכאב: ברכות או במרכז הראש, מאחור או בכל הראש. וסוג הכאב: לוחץ , דוקר, קסדה, עמום, כבדות, מתנפח.
כאב ראש כתוצאה מחסר בצ'י:
הכאב יהיה עם תחושת ריקנות ויוחמר אחרי פעילות גופנית. המטופל חלש וחיוור, משלשול, עם ידיים קרות ותאבון ירוד.
לכאב ראש ותחושות מן הסוג הזה מומלצים מזונות ומים בטמפ' נייטרלית ללא מוצרי חלב וירקות מבושלים או מוקפצים. לשים דגש בתזונה היום יומית להשתמש יותר במזונות כמו: אורז, בטטה, דוחן, חיטה, קינואה, תפוח אדמה, אגוזי מלך, כבד בקר, כבד עוף, ביצה, דג הרינג, טונה, דג לבנון, סרדין, דג מלוח, דלעת, חסה, חציל, סלק, כרישה, מלפפון, צנון, קולרבי קישוא תה קינמון .
חשוב לזכור שבכל תחום, כל טיפול הוא ספציפי לאדם מסוים ולכן כדאי להתייעץ עם איש מקצוע.
עוד תזונה ואורח חיים:
אגוזים במקום קמטים: רשימת לוחמי הזדקנות העור, וגם תפריט יומי מדוייק
על שומן, שמן ומה שבניהם: ההדל בין שומן "טוב" ל"רע" וכמה מומלץ לצרוך ביום
עשרת הדברות להקניית הרגלי תזונה נכונה לילדים
קשר הקשב: בין תזונת ילדים והפרעת קשב וריכוז