ירקות ופירות טריים מכילים כמות רבה של רכיבי תזונה החיוניים לבריאות טובה ולכוח חיות גבוה. רכיבים אלו מחזקים את מערכת החיסון ובכך עוזרים לגוף להגן על עצמו מפני מחלות. כשמדובר במיצים המופקים מירקות ופירות טריים הנסחטים מיד לפני השתייה יתרונות הריפוי אף רבים יותר - הכנתכ המיץ במסחטה המיועדת להפקת מיצים מירקות קשים (ולא בבלנדר) מסלקת את תכולת הסיבים מהירקות ומאפשרת ספיגה מהירה של רכיבי התזונה בקיבה ללא צורך בהשקעת מאמצי עיכול רבים מצד הגוף. מעבר לכך, מיצים אלו מכילים ריכוז גבוה של נוזלים ולכן מזרזים את המטבוליזם ואת תהליכי ניקוי הגוף מפסולת ורעלים ומסייעים כטיפול תומך במחלות אקוטיות וכרוניות שונות. מאחר ורוב הירקות והפירות הם בסיסיים בדם, מיצים אלו מועילים לאיזון בין חומצה ובסיס בגוף - ידוע כי סביבה חומצית מידיי בגוף הנוצרת לרוב עקב סטרס ממושך, תזונה לקויה, או תזונה שעשירה בחלבונים ובמזון מהחי, גורמת לחוסר אנרגיה, לעייפות ולרגישות למחלות.
מומלץ לשתות את המיץ בבוקר על קיבה ריקה, בין הארוחות או כתחליף לארוחת ביניים. המינון המומלץ לצורך קבלת אפקט טיפולי הינו כוס אחת, פעם ביום, או לפחות 3 פעמים בשבוע. רצוי מאוד להשתמש בירקות ופירות טריים ולהקפיד לשתות את המיץ מיד לאחר ההכנה. בדרך כלל, רצוי לא לערבב מיצי פירות עם מיצי ירקות למעט תפוח או אגס וזאת בכדי למנוע מצבים של גזים ונפיחות בבטן. בניגוד למיצי ירקות, מיצי פירות מכילים כמות רבה יותר של סוכר ונחשבים לעתירי קלוריות. לכן, רצוי לדלל מיץ שמבוסס על פירות עם רבע כוס מים, בכדי לדלל את ריכוז הסוכר ולמנוע העלאה של האינדקס הגליקמי. באופן כללי, עדיף להתמקד במיצי ירקות בשילוב תפוח או אגס, ולהמעיט במיצים שמבוססים על פירות עתירי סוכר. מיץ גזר הינו נפוץ מאוד ונחשב לבעל ערך תזונתי רב, אך גם הוא מכיל כמות רבה של סוכר ולכן רצוי לדלל אותו עם מים, לשלב עם ירקות אחרים, או להסתפק ב-2-3 גזרים בינוניים בכוס מיץ אחת.
כשהמטרה היא לחזק את מערכת החיסון בעונת החורף למשל, או במצבים אחרים בהם רוצים לחזק את הגוף, רצוי להתמקד בירקות ירוקים כגון תרד וגרגר נחלים, נבטי אלפלפא, סלרי ופטרוזיליה, לימון עם הקליפה הלבנה שלו, ברוקולי, לפת, שום, ג'ינג'ר, גזר, אננס טרי ותפוח. שילובים לדוגמא: 2-3 גזרים + ס"מ ג'ינג'ר + תפוח + 2 עלי סלרי + חופן נבטי אלפלפא. או: תפוח + רבע לימון + חצי לפת + גזר + שן שום. במצבים של מחלות כרוניות, סכרת והפרעות בבלוטת התריס מומלץ להיוועץ באיש מקצוע באשר לסוגי הירקות המומלצים ולגבי המינונים המתאימים.