מחקר חדש שבוצע ב-42 מדינות על ידי יוניליוור (יצרנית תה ליפטון) מראה קשר ישיר בין צריכת תה שחור והפחתת הסיכון לסוכרת. עובדה מעניינת כי בשנים האחרונות מדברים בעיקר על תה ירוק, הכולל נוגדי חמצון רבים המהווים את יתרונות הבולט, בצד יתרונותיו הבריאותיים הנוספים - כגון אספקת נוזלים שמסייעת לגוף בספיגה. לעומתו, התה השחור נדחק הצידה בהקשרים בריאותיים. והנה, בא המחקר החדש שמצביע על קשר ישיר בין שתיית תה שחור והפחתת הסיכון לסכרת.
תה שחור מפחית ב-25% את הסיכוי לסוכרת
המחקר פורסם לאחרונה ב- British Medical Journal Open והוצג גם בקונגרס העולמי האחרון לסוכרת, וכן בקונגרס הבינלאומי לסוכרת והוא מראה קשר ברור בין צריכת תה שחור והפחתת הסיכון לחלות בסוכרת.
המחקר מראה כי אוכלוסיה הצורכת כמות כפולה של תה שחור ביחס לאוכלוסיה אחרת מפחיתה את הסיכון לחלות בסוכרת ב-25% בהשוואה לקבוצה השניה.
ד"ר אריאל ברזניאק, מנכ"ל Data Mining International: "זו הפעם הראשונה שבה נקבע קשר סטטיסטי איתן בין צריכת תה שחור ושכיחות מחלת הסוכרת בעולם. אוסף הנתונים שבידנו מצביע על כך שככל הנראה קיים קשר בין מרכיביו של התה השחור והשפעה חיובית על רמת הסוכר בדם".
פרופ' ז'נבייב ברגר, מנהלת המחקר העולמית ביוניליוור ואחת מהחוקרות במחקר זה: "מחקר זה מצטרף לשורה ארוכה של ממצאים שכבר בידינו המצביעים על תכונות של התה השחור התורמות לבריאות. אנו צריכים להוסיף ולחקור כדי למצוא הקשר המדויק שבין שכיחות סוכרת לשתיית תה שחור, אולם הממצאים הסטטיסטיים מראים חד משמעית כי בקרב אוכלוסיות המרבות לשתות תה שחור שכיחות מחלת הסכרת נמוכה ב-25%".