הנה עשרה טיפים שכדאי לכם לדעת על תזונה נכונה בימי החורף:
1. רצוי להעדיף מזון שעבר חימום ובישול, כך הגוף לא מבזבז אנרגיה מיותרת על חימום המזון.
2. כדאי לשתות שתייה חמה ולהימנע משתיית נוזלים קרים. רצוי להפחית את כמויות הקפה לעד שלוש ביום. לפי הרפואה הסינית, הקפה מחליש את צי הכליות (האנרגיה הכללית של הגוף).
3. כדאי להוסיף תבלינים מחממים לאוכל המחזקים את הצי, כמו ג'ינג'ר, הל, קינמון, כורכום וכמון.
4. לפי הרפואה הסינית, הוספת קינמון מחזקת את צי הטחול (המטבוליזם) ואת הכליות - הרגישות לקור והצטננויות. ניתן להוסיף אותו לתפוח עץ אפוי או לתה.
5. אכילת דג ים צפוני המכיל אומגה 3 בשבוע מסייעת במניעת דיכאון החורף. הדגים המומלצים: טונה, הליבוט, מקרלים, סרדינים וסלומון.
6. הוספת אגוזי מלך, פשתן טחון (טרי ולא מוקפא) גם היא מעשירה את התפריט בחומצות שומן מסוג אומגה 3.
7. ויטמין C הוא הויטמין של החורף. הכמות המינימלית המומלצת היא כ-80-90 מג. 90-100 מג ויטמין C יש בתפוז גדול, פלפל אדום, אשכולית קטנה, חצי גויאבה ומיץ משני לימונים. בעת הצטננויות, הכמות האפקטיבית של הויטמין היא מעל 500 מג.
8. הוספת קטניות לתפריט הדיאטה תורמת לשמירה על אינדקס גליקמי יציב ומסייעת לתחושת השובע.
9. שילוב הקטניות גם מעלה את רמת הסרוטונין ותורם למצב רוח טוב. אכילת בננה או דייסת קוואקר לפני השינה מונעת אף היא את דכדוך החורף.
10. ואם אנחנו בעניין הסרוטונין, הוספת כארבע קוביות שוקולד מריר מוסיפות אוקסידנטים לתזונה, מעלות את רמות הסרוטנין ותורמות למצב רוח טוב, ואת זה אנחנו יודעים בלי קשר לשום עונה.