ככל שהם קטנים יותר הם בררניים יותר, הילדים אוכלים את מה שהם אוהבים. מה גם שקשה להם לשבת ולהתרכז באוכל, בעולם שמציע להם כל כך הרבה גירויים. דווקא בגלל שהעולם שלהם מלא בפעילויות, משחקים ולימודים חשוב שתהיה להם תזונה נכונה. אספנו עבורכם כמה טיפים לשיפור הרגלי התזונה של הילדים.
דאגו לארוחות מלאות אנרגיה בארוחת בוקר - אנרגיות טובות באות עם תזונה מאוזנת. ארוחת הבוקר צריכה לספק לילדים מספיק מזון כדי לעבור את הפעולות האינטנסיביות של הבוקר. התזונה המומלצת לבוקר היא פירות או מיצי פירות שונים, מאפים (עדיף מקמח מלא), ביצים קשות וירקות.
בנו שגרת ארוחות מסודרת - עדיף שהילדים יאכלו יותר ארוחות ביום מאשר שינשנשו חטיפים בין לבין. מעבר לארוחות הגדולות אפשר להרגיל אותם לארוחות ביניים קלות. הילדים צריכים לדעת שיש זמן ומקום מוגדרים לארוחות. אכילה בזמן שצופים בטלוויזיה, שמקשיבים לסיפור ואו בזמן משחק לא מומלצת, כיוון שהיא מובילה לאכילה מעבר לסף הרעב. דאגו לשתיה נכונה בין הארוחות.
היו יצירתיים בהגשת האוכל - הילדים אוהבים לשחק עם האוכל, לזרוק אותו - וככל שהארוחה נראית משעממת יותר, כך יש פחות שיאכלו אותה. גייסו את כישורי היצירתיות וההמצאה שלכם וסדרו את הארוחה בצורות מעניינות. אל תכריחו את הילדים לאכול, מיצאו את הדרכים לגרום להם לבחור באוכל בעצמם.
בחרו את החטיפים הנכונים - לעתים כשהילדים חוזרים מבית הספר, הם צריכים לחדש את האנרגיה. במקום השוקולדים והממתקים שהם יחפשו במגירה, הניחו מולם צלחת של פירות יבשים, או חטיפי אנרגיה המתאימים לילדים. אולי יפתיע אותכם, אבל גם פופקורן יכול להיות מקור טוב לאנרגיות.
אזנו את התזונה היומית בארוחת הערב - בשלב זה של היום יש הזדמנות לאזן את התזונה היומית. הניחו סוגי אוכל שונים על השולחן ואפשרו לילדים לבחור בעצמם את מה שהם אוהבים. גם כאן - ככל שהאוכל יראה מעניין יותר ואטרקטיבי, כך יש יותר סיכוי שיאכלו אותו.