"לאכול בחוץ" זה בדרך כלל ביטוי נרדף לאוכל מהיר ולא בריא. אבל היום גם בבתי קפה ובמסעדות אפשר לאכול נכון. בשנים האחרונות יותר ויותר רשתות מכניסות מנות בריאותיות ודלות קלוריות לתפריט - סלטים ירוקים, לחמים מחיטה מלאה, רטבים דיאטטיים - וכל מה שיעזור לכם לשמור על הגיזרה.
כמובן שהמנות הבריאותיות שמציעות לנו הרשתות השונות, לרוב יהיו חלק קטן מהתפריט. לכן, מומלץ להחליט מראש על אופי הארוחה וכך לעמוד בפיתוי מול שלל הקינוחים ומלכודות הקלוריות השונות. עדיף לקבל את ההחלטה לפני שמביטים בתפריט, ולמצוא מנה טעימה שתשביע את הקיבה אך גם תתאים להרגלי התזונה שלכם.
חשוב לזכור שההחלטות "הקטנות" הרגעיות שלנו הן בעצם האויבות הגדולות של הדיאטה, ולכן נציב מולן את ההחלטות הגדולות שקבענו לעצמנו מראש. למשל, אם אתם מכירים את עצמכם, ויודעים שבסוף הארוחה אתם אוהבים לקנח במשהו מתוק, זכרו שאפשר להנות מבלי להתחרט אחר כך - אם מחליטים ללכת על הבחירות הבריאות יותר, סלט פירות או מיץ סחוט עדיפים על הקינוחים הקלאסיים המפוצצים בקלוריות.
גם הרשתות מתגייסות לטרנד ומציעות לכם מנות בריאות. רשת "קפה ג'ו", למשל, השיקה מנה חדשה, "קלאב 460" (את ערכה הקלורי אתם יכולים לנחש). המנה הומצאה בשיתוף עם התוכנית "לרדת בגדול", המשודרת בערוץ 10. במהלך הצילומים המתמודדים חולקו לשתי קבוצות שהתחרו על יצירת מנה חדשה במטבח. המנה שזכתה מכילה שני כריכים שונים, האחד כפרי והשני קל, לצידם מוגש סלט בריאות וכוס אספרסו.