חג השבועות בפתח ומחקר שפורסם בארה"ב (ובישראל על ידי nrg מעריב) ישמח את חובבי השוקולד: מדענים מצאו כי שוקולד מריר, ראוי להיקרא "מזון על" כיוון שהוא עשיר ברכיבים צמחיים בריאותיים בכמות גדולה יותר בצורה משמעותית מאשר הרכיבים הצמחיים הנמצאים בפירות.
זאת ועוד: בשוקולד המריר יש יותר מרכיבים בעלי תכונות שמיטיבות עם הבריאות כגון נוגדי חמצון שגם טובים לעיכוב תהליכי הזדקנות, הגנה מסרטן, מחלות לב ודם ועוד.
בשוק מוצעים כל מיני סוגי שוקולד שמציגים את עצמם כ"שוקולד מריר", אבל כדי שהשוקולד יכיל את נוגדי החימצון בכמות מספקת, עליו להכיל לפחות שישים אחוז מוצקי קקאו. אגב, בליה שוקולד מצאתי שוקולד 100 אחוז קקאו, שוקולד מריר עם שברי קקאו, מה שאומר שכך ממש תצליחו לשלב בריאות עם הנאה גדולה.
סינגלים של שוקולד - שוקולד מריר, לבן וחלב
אבל לא רק השוקולד המריר מכיל מרכיב נוסף בשוקולד נוגדי חימצון. גם בשוקולד החלב, שמכיל מרכיבי חלב, יש נוגדי חימצון חזקים, כיוון שאלה (שנקראים פלא בנולים) מצויים בריכוז גבוה בקקאו ולהם תכונות אנטי דלקתיות, מורידים לחץ דם, מעלים את רמת הכולסטרול הטוב ומורידים את רמת הכולסטרול הרע ותורמים לבריאות הלב.
חובבי שוקולד החלב ביניכם ישמחו לקרוא ולדעת שגם בו יש את אותם נוגדי חימצון, אם כי בכמות פחותה וזאת מהסיבה הפשוטה שפלאבנולים יש טעם חזק של מרירות וככל שמפחיתים אותם, השוקולד מתוק יותר ואז הוא נקרא שוקולד חלב. הבחירה הטובה ביותר מבחינה בריאותית, היא שוקולד מריר, אבל אם הבחירה היא בין שוקולד מריר שיש בו פחות משישים אחוז קקאו, אז אין הבדל בינו ובין שוקולד חלב.
סינגלים של שוקולד מריר עם קקאו, שוקולד לבן עם חמוציות, שוקולד חלב עם קרוקנט
ואם אנחנו בענייני שבועות – חג שכולו חגיגה לטבע, גם שוקולד עם פירות או אגוזים יתאים כמתנה מושלמת למארחים שלכם בחג, וכמובן כמתנה לעצמכם. ב"ליה שוקולד" מצאתי כמה אפשרויות: שוקולד לבן עם חמוציות שנקרא "חטיף סינגל", שוקולד חלב עם קרוקנט (שברי פיסטוק) וכמובן טבלת שוקולד חלב עם אגוזי לוז.
מתוך קטלוג השוקלד של ליה:
פרלינים וטראפלס
ליקרים בטעמים
מצופים שוקולד
חג שמח!
התוכן והתמונות לכתבה נמסרו באדיבות ליה שוקולד - חברת ליה שוקולד גורמה, מייצרת את מגוון מוצרי האיכות שלה בפינה פסטורלית במרכז הארץ, פיתחה נוסחה ייחודית, על בסיס הידע רב השנים של השוקליטיירים שלה, על בסיס שימוש בחומרים האיכותיים ביותר ועל בסיס האהבה לתחום.