חנוכה בפתח, ואיתו הסופגניות והלביבות המסורתיות, עתירות השמן והתוספות המתוקות. מה עושים? אפשר לעבור את החג בשלום מבלי לסיים אותו עם כמה קילוגרמים עודפים? והאם אפשר להנות ממטעמי החג בלי רגשות אשמה?
קבלו את הכללים שלנו לחנוכה טעים ונעים:
- סופגניה אחת ודי - אין צורך בעשר סופגניות. תאמינו לנו, לסופגניה העשירית, החמישית ואפילו לסופגניה השנייה - יהיה את אותו הטעם של הסופגניה הראשונה.
- סופגניה כחגיגה - קבלו החלטה מראש מתי אתם אוכלים את הסופגניה: בערב החג, באירוח משפחתי, בחגיגה בעבודה. הפכו את הסופגניה לחגיגה הפרטית שלכם, וכך תימנעו מרגשות אשמה מעיקים.
- סופגניה, מחוץ לתמונה - לנצח נזכור (אנחנו, חובבי הדיאטות) את דבריה של כוהנת הדיאטות מירי בלקין: אויבים, לא מכניסים הבייתה. על כן, אל תכניסו סופגניות הביתה, וכך לא תצטרכו לריב עם עצמכם, להתלבט אם כן או לא לאכול את הסופגניה המפתה, אם להרשות לעצמכם עוד סופגניה או לוותר על סופגניה שנייה. בקיצור, תאכלו סופגניה מחוץ לבית, תהנו ממנה ותמנעו מעצמכם רגשות אשמה במעונכם הפרטי.
- סופגניה קטנה - בחרו בסופגנייה קטנה בגודלה ביחס לסופגניות הרגילות. ברשתות השיווק מוצעות סופגניות גדולות ואילו במאפיות הפרטיות ניתן להשיג סופגניות-מיני, בגודל של כ-40 גרם (ראו תמונה כאן למטה). אם אתם כבר מרשים לעצמכם פינוק בדמות סופגניה, לכו על אחת קטנה, איכותית וטעימה.
- מתכוננים למתקפת הסופגניות - בימים בהם אתם יודעים שיהיו באזורכם סופגניות, קחו עימכם צידה לדרך: כריך בריא או פרי ויוגורט, משהו שיהיה זמין להחליף את הסופגניה.
- בהכנת לביבות – ניתן לאפות אותן במקום לטגן. מתכונים תוכלו למצוא כאן בשפע באתר.
- סופגניה או לביבה? אם מוגשות לפתחכם גם לביבות מטוגנות וגם סופגניות - תבחרו ותאכלו סופגניה או לביבה, לא את שתיהן, אין צורך להגזים.
- מכינים סופגניה בבית? אם מכינים סופגניות בבית, העדיפו כמילוי קונפיטורה איכותית על ריבה, רצוי קונפיטורה דלת סוכר, למשל "קונפיטורה לייט" של 778 שמוצעת בטעמים שונים, וכן, יש בטעם תות שדה הקלאסי.
* תודה לאורנה לוי מנהלת תחום תזונה ובריאות ביוניליוור ישראל