קוסמטיקאית

איך בוחרים קומסטיקאית? כמה עולה טיפול פנים? מבין שלל הטיפולים הקיימים, איך תדעי מה הטיפול המתאים לך ביותר? קבלי את המדריך שלנו עם כל התשובות והעצות וגם: איתור ובחירת קוסמטיקאית לפי איזורים וערים בישראל

קוסמטיקאית (לבחור קוסמטיקאית, המדריך המלא)

על מנת שנוכל לטפח ולשמור על מראה עור הפנים רענן, מטופח ובריא, אנו נוהגים לפנות לקבלת שירותי טיפוח אצל קוסמטיקאית. היות ומדובר בבעור הפנים שלנו, האיזור הכי עדין ורגיש בגופנו, עלינו להפעיל שיקול דעת, זהירות ואחריות רבה בבואנו לבחור  קוסמטיקאית שתיקח תחת ידיה את הפנים שלנו ותעניק לנו טיפול מסור.

 

בשוק הקוסטטיקה קיימות נשות מקצוע רבות, אך אנחנו מוכרחים לבחור קוסמטיקאית, בעלת הכשרה מתאימה, שמשתמשת בחומרים איכותיים, שנושאים תו תקן של משרד הבריאות. קוסמטיקאית שאין לה הכשרה מקצועית וניסיון ואשר משתמשת בחומרים לא איכותיים, עלולה להזיק למטופלים שלה ואף לגרום לנזק בלתי הפיך, שיכול להיות גם נזק לכל החיים. לכן, אין להקל ראש בבואנו לבחור קומסטיקאית. אם אתם נתקלים בקומסטיקאית שמציעה טיפולים במחיר זול במיוחד, עליכם לבדוק היטב במי מדובר. לעיתים, ייתכן שמדובר בקומסטיקאית טובה שרק מנסה לשווק את עצמה, אך במקרים אחרים אתם עלולים לגלות שמדובר בקומסטיקאית ללא הסמכה שהטיפול אצלה עלול לעלות לכם ביותר, בנזק לעור הפנים היקר שלכם. 

 

כדי לעשות סדר, הכנו לכם מדריך המסביר כיצד יש לבחור קוסמטיקאית ומה אנחנו, כמטופלים, יכולים לצפות לקבל ממנה ומשירותיה.

תפקידה של קוסמטיקאית

קוסמטיקאית צריכה להיות מוכשרת לאבחן את עור הפנים, להעניק טיפולים מותאמים לעור מסוים, ועליה לדעת הכל אודות טיפוח עור הפנים. ישנן קוסמטיקאיות שעוסקות גם במריטת שיער מהפנים (כמו גבות וכדומה) ומהגוף, טיפולים לחלקים נוספים בגוף (ידיים ורגליים) וכן עוסקות גם בשיווק ומכירת מוצרי טיפוח ויופי. טיפולים קוסמטיים עוסקים גם בתחום טיפוח קרקפת ראשנו ושיער הראש, ניקוי העור וטיפוחו באמצעות תכשירים וטיפולים המשמשים לצורך שיפור מראה העור ושימורו. טיפולים אחרים מתייחסים אל טיפוח עור הגוף, טיפוח הידיים הרגליים והציפורניים כמו למשל: מניקור ופדיקור.

 

תהליכי טיפול קוסמטיים עושים שימוש לרוב בתכשירים קוסמטיים כגון קרמים (קרם גוף, קרם לחות ושמנים) וכמובן באמצעות מכשור קוסמטי לצורך טיפול להחדרת לחות וחומרים שונים ("מזוטרפיה") - בדרך כלל לעור הפנים. מדובר בטיפולים בהם מוזרקים או מוחדרים לעור חומרים החיוניים לבנייה תקינה של העור כמו קולגן ואלסטין.

 

האיפור הקבוע, שתפס תאוצה בשנים האחרונות משתייך אף הוא לטיפולים המוענקים על ידי קוסמטיקאיות. בטיפול זה מוחדר לשכבת העור המתחדשת צבע אשר נותר קבוע לאורך תקופה (לרוב עד שלוש שנים). גם טיפולי הסרת שיער נכללים בנישה זו והשיטות הנפוצות לכך כוללות: אפילציה, הסרת שיער בלייזר או שעווה. הסרת השיער נעשה מחלקי הגוף השונים עליהם צומחות שערות כגון רגליים, חזה, גב, ידיים, פנים ועוד.

 

טיפולי קוסמטיקה נהוגים להתבצע בקרב נשים וגברים והם נפוצים בקרב כלל האוכלוסייה בכל גיל. טיפולי הקוסמטיקה צריכים שיעשו על ידי מומחים לקוסמטיקה - כלומר קוסמטיקאי/ת, בעלי הכשרה מתאימה. טיפולי אסתטיקה אלו קשורים לטיפוח גוף האדם ונעשים מתוך בחירה. טיפולים אלו נובעים מתוך רצון ושאיפה לטפח את עצמנו ולקבל מראה נאה ומטופח יותר ועל מנת לחוש טוב עם עצמנו, עם הגוף שלנו ומראהו.

קוסמטיקאית או קוסמטיקאית רפואית?

בתי ספר שונים בכל הארץ מציעים תוכנית לימודים אשר מוכרת על ידי משרד התעשייה והמסחר. חשוב לדעת כי תוכנית הלימודים אינה מוגדרת באופן ברור ומכאן שיש לשים לב לדברים הקשורים בתכני הלימוד ובאופיים היות ומקצוע זה נחשב כפרוץ ואין עליו פיקוח ולפיכך גם אינו דורש רישיון עבודה מיוחד.

 

עיקר העוסקים בתחום הן נשים אשר עובדות כעצמאיות או כשכירות במכוני קוסמטיקה שונים. בעלי העסקים העוסקים בתחום אינם נתונים לביקורת משמעותית, לא חלה עליהם חובת התמקצעות (סטאז') ומכאן שכל אחד יכול לטעון להתמחות על פי דעת עצמו ומבלי לשים לב אנו עלולים להגיע אל מטפלת שאינה מוכשרת ואינה בעלת ניסיון כפי שנטען על ידה.

 

לפני שבוחרים קוסמטיקאית יש לוודא כי מדובר בקוסמטיקאית בעלת תעודה מוכרת מטעם משרד העבודה והיא בעלת אישור המראה כי היא קוסמטיקאית מוסמכת. משמעות הדבר כי היא עברה קורס במוסד ללימודי קוסמטיקה מוכר, הלימודים כללו כ 800-900 שעות לימוד לערך, והיא עברה התמחות בתחומי טיפול ממוקדים. קוסמטיקאית שלא עברה קורס מיוחד קרוב לוודאי שהיא לוקה בחוסר ידע הכרחי והיא עלולה לפגוע בעור הפנים של הלקוח/ה.

 

תחום נוסף בענף הקוסמטיקה המקצועית הוא קוסמטיקה רפואית -  המשלבת רפואה וקוסמטיקה יחדיו. תחום זה מחייב לימודים מיוחדים בסיומם מוענקת תעודה של קוסמטיקאית רפואית מוסמכת. קוסמטיקאית טובה תדע לאבחן ולטפל בפגמים ובעיות של עור הפנים, כמו למשל בעיות אקנה, טיפול ביובש בעור, טיפול בכתמים (פיגמנטציה) וקמטים וכן טיפוח כללי של עור הפנים. קוסמטיקאית מקצועית בעלת הכשרה ממוסד מוכר וידוע תתמחה ותדע לבצע טיפולי פילינג עדינים ואלו מסייעים בהתחדשות של תאי העור.

(פילינג עמוק מחייב את העוסק במלאכה להיות מוכשר לכך משום שפעולת הפילינג העמוק עושה שימוש בתכשירים שריכוז החומצות שלהן עולה על שישה עשר אחוזים. שימוש לא נכון ולא מקצועי עלול לגרום לנזקי עור חמורים ובלתי הפיכים).

 

בדומה לכך, חשוב לציין כי לא כל מכון קוסמטיקה יכול לעסוק בהסרת שיער בלייזר, להסיר נקודות חן או לבצע הזרקות למילוי קמטים היות ואלו חייבים להיעשות על ידי רופא מומחה המוכר על ידי משרד הבריאות. שיתופי פעולה בין קוסמטיקאית למנתח פלסטי פופולאריים והדבר מאפשר לתת ללקוחות טיפול מקצועי מבלי לעבור על החוק והן יכולות לתרום את מגוון הטיפולים בהן הוכשרו לטיפול הכללי הדורש "הכנה לפני" וטיפול משלים לשלב של "האחרי".

איך בוחרים קוסמטיקאית?

חשוב לקבל המלצה ממטופלים אשר חוו על "בשרם" את הטיפולים והביעו שביעות רצון מהתוצאות. תוצאות אלו נראות היטב לעין המתבונן. אם יש לך חברה שעור פניה נראה מצוין, שאלי אותה אצל מי היא מטופלת, ואם את פוגשת מישהי שבעבר היה לה עור פנים בעייתי ולפתע היא מציגה עור פנים זוהר ורענן, אל תתביישי לשאול אותה בעדינות, אצל מי היא מטופלת. אין טוב כמו מראה עיניים ואין טובה כמו המלצה של מטופלת מרוצה. הקוסמטיקאית מתוקה וסימפטית? זה לא מספיק! חשוב לדעת מה הכשרתה וניסיונה. חשוב לשים לב לאופי הטיפול שהקוסמטיקאית מעניקה ומיומנותה וכמובן לבדוק שהיא מעודכנת בחידושי המקצוע. קוסמטיקאית שרכשה את השכלתה במקום מקצועי ומסודר, תשתתף מדי פעם בהכשרות והשתלמויות שונות, בארץ ובחו"ל, בהן מועברים תכנים אודות החידושים בתחום.

 

אמרנו קודם שאין כמו מראה עיניים? הדבר אמור, בראש ובראשונה, לגבי הקוסמטיקאית עצמה. כאישיות שמעניקה טיפולי יופי, היא עצמה אמורה להיות מטופחת ולשדר מראה אסתטי. הקליניקה שלה חייבת להיות מסודרת ונקייה וסביבת העבודה סטרילית. בקליניקה עצמה תהיה מיטת טיפול שאמורה להיות מחופה בסדין נייר חד פעמי (שמוחלף עם כל מטופל). איזור הטיפולים צריך להיות נקי ומאובזר במטליות נקיות, נטול לכלוך ואבק. על הקומסטיקאית לדעת לייעץ בצורה אמינה ואובייקטיבית ולתת מענה אמיתי, סובלני, מסביר פנים ווזמין בעת הצורך. בקליניקה של קומסטיקאית מקצועית, התעודות יהיו תלויות על הקיר לעיני כל, ואם הן אינן תלויות במקום בו רואים אותן - זו סיבה מצוינת לשאול איפה הן, ומה הן התעודות בהן היא מחזיקה.

 

בביקור ראשון אצל קוסמטיקאית מקצועית תדעו מייד אם היא מקצועית או לא לפי השאלות שהיא תשאל אתכם. בראש ובראשונה, קומסטיקאית מקצועית שואלת את השאלות הנכונות אודות מצבכם הבריאותי. בדרך כלל, יהיה עליכם למלא שאלון מפורט, ולהשיב האם אתם משתמשים בתרופות שונות באופן קבוע. למשל, מי שנוטל רואקוטן, לטיפול באקנה חמור, לא יוכל לעבור טיפולים רבים ויש לטפל בעור שלו בזהירות מירבית (עור שמטופל בתרופות הוא בדרך כלל רגיש במיוחד ולעיתים אף אסור לטפל בו ללא ייעוץ של רופא עור מוסמך). כמו כן, על הקוסמטיקאית לבשוק היטב האם אתם רגישים לתרופות מסוימות או לחומרים מסוימים, שכן אם יש לכם אלרגיה לחומר מסוים, אתם עלולים להינזק מתופעות הלוואי.

 

לסיכום, מטרת השאלון והתחקיר הם כדי לקבל תמונה מלאה לגבי המצב הבריאותי של המטופל על מנת לראות כי לא קיימת מגבלה רפואית העלולה להחמיר בשל טיפול כלשהו המוענק על ידה. 

 

מומלץ לשים לב אם הקוסמטיקאית או מכון הקוסמטיקה מנהלים מעקב ופותחים לכל לקוחה כרטיסיה אישית בה נרשמת היסטוריית הטיפולים לאורך זמן. בתום הביקור בקשו חשבונית, אתם זכאים לכך. 

קוסמטיקאית לא אמורה לדחוף לכם מוצרים

במקרים רבים תמליץ הקוסמטיקאית על מוצרים שונים, על פי רוב של החברה שבה היא משתמשת בטיפולים שלה. מכירת מוצרים אלה, היא חלק מהעבודה של הקוסמטיקאית והיא מקבלת אחוזים על מכירה של כל מוצר. עם זאת, הקומסטיקאית רשאית להמליץ על מוצרים שונים שעשויים להיות טובים לעור שלכם (למשל, תכשירים לניקוי, קרם לחות, פילינג וכולי) ואתם צריכים להפעיל שיקול דעת בהתאם למה שאתם כבר יודעים על העור שלכם. יש לכם קרם ניקוי שאתם מרוצים ממנו? תמשיכו להשתמש בו. אתם לא מרוצים מקרם הלחות שלכם? אתם יכולים לנסות את הקרם שהקוסמטיקאית מציעה. אבל ההחלטה היא אך ורק שלכם. ישנן קוסמטיקאיות שבחרות בשיטת מכירה אגרסיבית, בדרך כלל כדי לעשות את הרווח שלהן על מכירת המוצרים. שיטת מכירה זו אמורה להיות תמרור אדום עבורכם - שכן הקוסמטיקאית אמורה להיות מקצועית ולא לדחוף לכם מוצרים, גם אם היא סבורה שהם יהיו טובים לכם. שיטת מכירה אגרסיבית זו גם גורמת לאי נוחות אצל המטופל ואם זה קורה תוך כדי קבלת טיפול זה עלול להיות מטריד ולהפר את השלווה לה המטופל זכאי בעת הטיפול.

טיפול אצל קוסמטיקאית: מחירים

אין מחירון אחיד לטיפולי קוסמטיקה אצל קומסטיקאית בעיקר משום שקיימים מגוון טיפולים במגוון רחב של מחירים.

המחיר לרוב נקבע על פי ביקוש, היצע ויוקרה וגם מיקום הקומסטיקאית ברחבי הארץ. למשל, טיפול אצל קוסמטיקאית בתל אביב, יעלה יותר מאשר אצל קוסמטיקאית בבאר שבע.

סבירות גבוהה כי טיפול במסגרת מכון קוסמטיקה יהיה שונה ממחירים הנדרשים אצל קוסמטיקאית פרטית המקבלת את לקוחותיה בביתה, ויש לה פחות הוצאות תפעול, אבל לא בהכרח.

להלן טווח מחירון טיפולים ממוצע שליקטנו בשאלון כללי שהופץ בקרב מספר קוסמטיקאיות ומכוני קוסמטיקה על מנת לתת מושג כללי, פחות או יותר, לגבי המחירים הנהוגים בשוק:  

 

טיפול פנים: 200-350 שקלים.

מניקור: 40-90 שקלים.

פדיקור: 60-150 שקלים.

מניקור + פדיקור: 100-220 שקלים.

בניית ציפורניים: 150-200 שקלים.

איפור קבוע: החל מ 550 שקלים. תלוי באזור הגוף.

הסרת שיער בשעווה: עד 120 שקלים. תלוי באזור הגוף המטופל.

סדרת טיפולים להחדרת לחות או הבהרת כתמים: החל מ 150-200 שקלים. לטיפול, לסדרה של עד 6 טיפולים. 

איתור קוסמטיקאית לפי אזורים וערים בישראל

קוסמטיקאית במרכז קוסמטיקאית בשרון קוסמטיקאית בצפון
קוסמטיקאית בירושלים קוסמטיקאית בדרום  
 

לסיכום

בבואך לבחור קוסמטיקאית,חשוב לזכור: קוסמטיקאית חייבת לשדר מסר של טיפוח ולשמור על מראה נקי וסביבת טיפול סטרילית. חשוב למוע המלצות ממטופלות שחוו את הטיפול מידיה, שאלו על מחירים ועל המשכיות הטיפול, והקפידו לבדוק את הנקודות שהוזכרו במדריך זה לבחירת קוסמטיקאית. בהצלחה!

אם אהבת, אז תאהבי את זה הרבה יותר. לחצי כאן וקבלי במתנה מדריך וטיפים לשריפת שומן (זה באמת עובד)
לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל