המרכיבים:
1/4 כוס בצל קצוץ
 
2 כפיות חמאה (דלת שומן)
 
2 כוסות תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
 
1 כוס גזר חתוך לפרוסות
 
1/4 כוס שמנת חמוצה (60 גרם) דלת שומן
 
1/4 כפית מלח
 
עירית קצוצה
 
אופן ההכנה:
 
1. במחבת קטנה מטגנים את הבצל בחמאה במשך 8-10 דקות או עד שהוא הופך למוזהב.
 
2. שמים בסיר את הגזר ותפוחי האדמה מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את החום, מכסים ומבשלים למשך 10-15 דקות או עד לריכוך.
 
3. מסננים את המים, מועכים את הגזר ותפוח האדמה, מוסיפים את הבצל, השמנת והמלח ומעטרים בעירית.
 
ערך קלורי למנה - 225 קלוריות.