לחמניות פסטו וגבינת עיזים

לחמניות שבלול טעימות להפליא וקלות הכנה, שמכילות כל מה שצריך בתזונה מאוזנת

לחמניות פסטו וגבינת עיזים (צילום וסגנון: יהודה סלומון)
חיפוש מתכון דיאטטי
מאת: דנית סלומון

לחמניות שבלול טעימות להפליא וקלות הכנה, שמכילות כל מה שצריך בתזונה מאוזנת: פחמימות, סיבים תזונתיים, המעשירים את המנה, מנת גבינה וקורטוב שמן זית. עם ירקות חתוכים לצדן, תקבלו ארוחה מושלמת עם ירקות חתוכים לצדן, תקבלו ארוחה מלאה ובריאה.  

 

 

המרכיבים ל־8 לחמניות:

 

(מנת הגשה = 2 לחמניות)

 

לבצק:

½1 כוסות קמח

½ כפית מלח

½ כוס מים חמימים

1 כפית סוכר

1 כפית (3.5 גרם) שמרים יבשים

2 כפות אבקת סיבים תזונתיים בנפייבר

1 כף שמן זית

 

למלית ולעיטור:

125 גרם פטה עזים 5% שומן, חתוכה לקוביות של חצי ס"מ

2 כפות ממרח פסטו מוכן (ביתי או קנוי)

2 כפות חלב להברשה

2 כפות גבינת פקורינו (או קשקבל) מגוררת גס

 

אופן ההכנה:

• אפשר ללוש את הבצק ביד, במיקסר ידני עם ווי לישה, או במעבד מזון (משתמשים בלהבי הפלסטיק). להכנת כמות כפולה מומלץ להשתמש במעבד מזון או במיקסר נייח שהרכבתם עליו את קרס הלישה.

1. מנפים קמח ומלח לקערה ויוצרים גומה במרכז. מודדים חצי כוס מים חמימים, מוסיפים למים סוכר ושמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים במשך 20 שניות, עד שהם נמסים.

2. יוצקים את תערובת השמרים לגומה שבקמח, מוסיפים שמן זית ומערבבים בכף. כשכבר אי אפשר יותר לערבב בכף מתחילים ללוש ביד. לשים במשך 5 דקות לבצק חלק מאוד, רך וגמיש שאיננו נדבק לידיים (אם יש צורך, מוסיפים לבצק עוד כף מים חמים או עוד כף קמח – לפי מידת הנוקשות של הבצק). מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ונותנים לו לנוח 10 דקות.

3. מקמחים את משטח העבודה. לשים קלות את הבצק ומרדדים אותו לעלה דק שמידותיו 40x30 ס"מ.

4. מורחים את הפסטו על הבצק המרודד -  משאירים פס נקי ברוחב 4 ס"מ לאורך אחד השוליים הארוכים של עלה הבצק. מפזרים את קוביות הפטה על הפסטו ומגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מכיוון השוליים הארוכים עם המלית לעבר השוליים הנקיים.

5. חותכים את הגלילה ל־8 קטעים שווים ומעמידים אותם בתבנית 8 שקעים מסיליקון (קוטר שקע 6 ס"מ). מכסים בניילון ומתפיחים במשך 45-30 דקות, עד שהלחמניות כמעט ממלאות את השקעים.

6. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים את הלחמניות  בחלב וזורים על חלקה העליון של כל לחמנייה מעט גבינה מגוררת. אופים בתנור המחומם במשך 25-22 דקות, עד שהלחמניות זהובות־שחומות.

7. מחלצים את הלחמניות מהשקעים ומעבירים לצינון על רשת מתכת. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. לאיחסון, אורזים בקופסה סגורה היטב ושומרים במקרר. לפני ההגשה מניחים ללחמניות לחזור לטמפרטורת החדר, או מחממים חימום קצר בתנור או בטוסטר־אובן (לא במיקרוגל). הלחמניות הארוזות ישמרו על טריותן במקרר ארבעה־חמישה ימים לפחות. 

אם אהבת, אז תאהבי את זה הרבה יותר. לחצי כאן וקבלי במתנה מדריך וטיפים לשריפת שומן (זה באמת עובד)

בערוץ דיאטה ותזונה תמצאו את כל המידע העדכני אודות דיאטה, סוגי דיאטות ותזונה נכונה. אם החלטת לעשות דיאטה בריאה או למצוא שיטות הרזיה ללא דיאטה, וגם אם החלטתם ללכת על דיאטת כסאח - אתם במקום הנכון.
אתר bello מביא מידע מעודכן לגבי כל סוגי הדיאטות, בצד מאות מתכונים ותפריטי דלי קלוריות, דרכים לשמירה על בריאות ותזונה מאוזנת באמצעות דיאטות נפוצות, שיטות הרזיה טבעית, מציאת הדיאטה הנכונה ביותר עבורכם ואיך עוברים לאורח חיים שכולל תזונה נבונה.
המאמרים והמידע באתר bello מובאים מפי מומחים בתחומם וביניהם דיאטניות, תזונאים ואנשי מקצוע נוספים.

מתכוני דיאטהתפריטי דיאטהדיאטה לילדיםתזונה נכונהדיאטות מומלצותדיאטה מהירהדיאטניתתזונאיתדיאטה לקיץ, דיאטת אטקינס

לא תודה, אין לי צורך לשרוף שומן ולהוריד במשקל