הטכנולוגיה עושה חיים קלים למקרים הפשוטים, אך בעלי קרנית דקה, עיוות של קרנית או אלו שכמעט אינם רואים וזקוקים למשקפים או עדשות במספרים גבוהים במיוחד, בדרך כלל אינם מתאימים לניתוחי הסרת משקפיים בלייזר. אלא שגם לקרניות דקיקות ולכבדי ראייה נמצא פתרון, הוא קצת יותר מסובך ודורש התערבות כירורגית, אבל הוא פשוט גאוני.
זוכרים את העין הביונית של סטיב אוסטין, לפני שלושים שנה זה היה מדע בדיוני וכיום זהו ניתוח די שכיח שמקל על כבדי ראייה שעד היום נאלצו לשאת משקפים עבות במיוחד ויקרות מאוד.
השתלת עדשה מלאכותית תוך-עינית
על מנת לעבור השתלת עדשה תוך עינית, יש לעבור סדרה מקיפה של בדיקות הכוללת בדיקת התאמה של מבנה העין, בדיקת הקרנית והרשתית, וסדרת הבדיקות המבוצעות במסגרת התאמה לניתוח לייזר. לאחר סדרת הבדיקות מוזמנת עדשה מתאימה הנבנית לפי נתוני העין וליקוי הראייה.
במהלך הניתוח מוחדרת עדשה דרך פתח זעיר שגודלו 3 ס"מ. ממקמים אותה בין עדשת העין הטבעית לבין הקשתית או על גבי הקשתית. במידה שנדרשת השתלת עדשה בשתי העיניים, מבצעים את הניתוח תחילה בעין אחת וכעבור תקופה קצרה, בין שבועיים לחודש, בעין השנייה.
העדשה מושתלת לצמיתות אך ניתן להחליפה במידת הצורך או להוציאה. ברוב המקרים הניתוח מבוצע ללא שימוש בתפרים. ניתן לחזור שוב לחיי היומיום תוך כמה ימים.