4 מנות, 150 קלוריות למנה
המרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צ'ילי, למי שאוהב
2 שיני שום קצוצות
6 עגבניות חתוכות לרבעים (ראו בהמשך טיפ לקילוף עגבניות*)
מלח ופלפל, לפי הטעם
עלים מענף תימין טרי או בזיליקום או זעתר
4 ביצים
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת עמוקה, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כמה שניות, מוסיפים את הפלפלים והעגבניות. מכסים ומבשלים כ-15-20 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות מיצים.
2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. שוברים ביצה בכל צד, מכסים ומבשלים עד לדרגה הרצויה.
מגישים את המחבת למרכז השולחן.
איך לקלוף את העגבניה?
יוצרים איקס בבסיס כל עגבניה, מרתיחים בשלמותן כמה דקות, מוציאים אל קערת מי קרח ו"מפשיטים" מהקליפה.
עוד מתכונים מהירים ודלי קלוריות:
מרק ירקות כתומים, 85 קלוריות למנה
מרק קישואים והרבה קולרבי, רק 40 קלוריות למנה
שומר עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
מרק כרובית קטיפתי ב-80 קלוריות
לביבה אפויה ב-50 קלוריות
פשטידת ירקות וגבינות ב-70 קלוריות
מאפינס עשבי תיבול ב-100 קלוריות
סלמון וירקות בתנור ברבע שעה הכנה, כ-200 קלוריות
שיפודי דג וירקות ב-300 קלוריות