אם אתם רוצים להפוך את קלחי התירס לנישנוש אלכוהול מעניין או למאכל הטלוויזיוני שלכם, כל שעליכם לעשות הוא לחתוך את הקלח לכ-10 חתיכות עגולות. כל פרוסה שכזו תעלה לכם 12.5 קלוריות.
אפשר גם ל"שחרר" את גרעיני התירס באמצעות סכין חד שמעבירים מראש הקלח עד סופו, תקבלו "סרטי" תירס שבערבוב קל יפרדו לגרגירים.
8 מנות, 125 קלוריות למנה
8 קלחי תירס
רוטב:
2 כפות שמן שומשום
חצי כוס רוטב סויה
כף דבשקל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי הרוטב.
2. נועצים שיפוד בקלח התירס ומורחים בעזרת מברשת את הרוטב על הקלחים.
3. מניחים את הקלח ל-15 דקות על רשת צלייה (בתנור ביתי או על מנגל) ומורחים את הרוטב כל כמה דקות.
עוד ירקות אפויים, צלויים וטריים עד 100 קלוריות:
שומר אפוי עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
סלט גרגירי חומוס ב-100 קלוריות
מרק גזר קטיפתי ב-100 קלוריות
פשטידת תרד ב-100 קלוריות
רוטב מרענן לסלט ב-2 קלוריות