מתכון בסיסי לעוגיות שיבולת שועל, אחד הדגנים העשירים בסיבים תזונתיים. זהו מתכון בסיסי שאפשר להוסיף לו מיני מתוקים משדרגים כמו שוקולד צימוקים קצוצים (30 קלוריות ל-2 כפות), חמוציות (60 קלוריות ל-2 כפות), שניים שלושה תמרים בכ-120 קלוריות ועוד היד נטויה. אנחנו מעדיפים את העוגיות שלנו כמו שהן, מעט יבשות ומתאימות לקפה או לתה צמחים של בוקר, עם כמה שפחות סוכרים פשוטים וקלוריות מיותרות
חומרים:
150 קלוריות לעוגיה 6 גרם סיבים לעוגיה
2/3 כוס שמן
1/2 1 כוסות סוכר חום
2 ביצים
כפית תמצית וניל
כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
3 כוסות שיבולת שועל
כפית מלח
אופןהכנה:
מקציפים את השמן, הסוכר, הביצים, תמצית וניל ואבקת סודה לשתייה. מוסיפים תוך ערבוב את הקמח, שיבולת השועל והמלח.
מחממים תנור בחום בינוני
פורסים נייר אפיה, יוצרים נקניק, עוטפים ומקררים. מסירים את נייר האפייה, ופרוסים את הנקניק לפרוסות ברוחב חצי ס"מ מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה.
אופים במשך 10-15 דקות בחום בינוני.
עוד תופינים לא משמינים:
עוגת דבש ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות