מתוך הספר "בישולייט" הוצאת פלדהיים
צילום: פיליפ מטראי
6 מנות, 75 קלוריות למנה
המרכיבים:
230 גרם כבדי עוף צלויים
1 כף שמן זית
תרסיס שמן
1 בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות
3-2 שיני שום קלופות וכתושות
1 ביצה קשה + 2 חלבוני ביצים קשות
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
מרק עוף לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל והשום במחבת עם שמן זית ותרסיס שמן כ-30 דקות על אש קטנה.
2. מעבירים למעבד מזון יחד עם הכבד והביצים ומרסקים. אם המרקם סמיך מדי, אפשר להוסיף מרק עוף שהשומן הוסר ממנו. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
טיפ:
באשר לשאלה אם להמליח או לא, יש לקחת בחשבון שבשר מוכשר כבר מכיל מלח.
מנה (בכוסות)
|
1/3
|
משקל (גר')
|
60
|
קלוריות
|
75
|
חלבון (גר')
|
20.4
|
פחמימות (גר')
|
0.8
|
שומן (גר')
|
3.5
|
שומן רווי
|
0.9
|
כולסטרול (מ"ג)
|
33.1
|
נתרן (מ"ג)
|
118
|
סידן (מ"ג)
|
18
|
סיבים (גר')
|
0
|
עוד מתכונים לראש השנה בלי קלוריות:
גלילות חזה עוף עם פסטו ביין לבן ב-155 קלוריות
פילה אמנון מתובל ב-280 קלוריות
חמין עוף וחיטה ב-400 קלוריות
עוגת דבש ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות