ביוון קוראים לו צזיקי ובבולגריה טרטור, מגישים אותו כמרק קר למנה ראשונה או פתיח. אפשר לדללו מעט במים או ריוויון וליצור רוטב מעניין או דוקא לגרוע נוזלים וליצור ממרח שווה.
חומרים:
ל-4 מנות
כל מנה 140 קלוריות
גביע יוגורט 1.5%
500 מ"ל ריוויון
5 שיני שום כתוש
חבילה שמיר קצוץ, ללא גבעול
כף שמן זית
4 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 מלפפומים חמוצים חתוכים לקוביות
חצי כוס מהמים של המלפפון
מלח פלפל
אופן הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים עד קבלת מרקם אחיד.
מניחים במקרר כשעתיים שלוש לפני ההגשה למיזוג הטעמים.