4 מנות, 135 קלוריות ליחידה
המרכיבים:
4 עגבניות
1 כף שמן זית
1 בצל סגול (או רגיל) קצוץ דק
1 חבילה פטריות שמפיניון (או משומרות) קצוצות
4 פרוסות גבינה בולגרית 5%, חתוכות לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף (למי שאוהב, לא חייבים), קצוץ דק
4 זיתים שחורים חתוכים לטבעות
2 כפות פירורי לחם
עלים מענף תימין / בזיליקום / זעתר
4 ניירות אפייה, חוט שפאגט
אופן ההכנה:
1. חותכים את ראש העגבניה (ושומרים בצד) ומרוקנים את בשר העגבניה.
2. מחממים שמן זית במחבת טפלון ומטגנים בצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מתכווצות ומגירות את כל הנוזלים. מצננים מעט.
3. לאחר שהפטריות והבצל התקררו מעט, מוסיפים קוביות גבינה בולגרית, פלפל חריף, זיתים, פירורי לחם ועלי תימין. מערבבים לעיסה אחידה.
4. ממלאים את העגבניות ומכסים בחלק העליון ששמרנו. עוטפים כל עגבניה בנייר אפייה וסוגרים בעזרת חוט שפגאט.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10-15 דקות.
עוד מתכוני דיאט ושאר ירקות:
לביבה אפויה ב-50 קלוריות
פשטידת ירקות וגבינות ב-70 קלוריות
שומר עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
פשטידת תרד ב-100 קלוריות
תירס צלוי ב-125 קלוריות
שקשוקה עגבניות, רק 150 קלוריות
מרק קישואים והרבה קולרבי, רק 40 קלוריות למנה
מרק כרובית קטיפתי ב-80 קלוריות
מרק ירקות כתומים, 85 קלוריות למנה
מרק גזר ב-100 קלוריות