הקולורבי שייך למשפחת המצליבים כמו הכרוב, לפת, כרובית וברוקולי. הירקות המצליבים נחשבים כמונעי סרטן בזכות העובדה שהם מכילים חומר נוגד חימצון ושהם בעלי השפעה אסטרוגנית המגינה בפני סרטן השד.
קולורבי מכיל ויטמין C, חלק מקבוצת B מינרלים, אנזימים וסיבים תזונתיים. הקולורבי הוא ירק בריא ויכול להשתלב עם כל מאכל מבושל: מרקים, עוף, צלי, בקר וסלטים למינהם.
ב-100 גרם קולרבי טרי יש רק 27 קלוריות.
10 מנות, 40 קלוריות למנה
המרכיבים:
1 כף שמן זית
9 קולורבי מקולפים וחתוכים לקוביות
3 קישואים, מנוקים, לא קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
תבלינים לפי הטעם
8 כוסות מים רותחים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה + 3 כפות שמיר
אופן ההכנה:
1. מאדים בשמן זית את הבצל עם 3 כפות מים עד הזהבה. מוסיפים את הקולורבי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
2. מוסיפים את הקישואים ומערבבים כדקה אחת, מוסיפים תבלינים, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות נוספות.
3. טוחנים למרקם חלק. מסירים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומערבבים.
עוד מרקים:
מרק כרובית קטיפתי ב-80 קלוריות
מרק אפונה קטיפתי ב-150 קלוריות
מרק גזר ב-100 קלוריות
מרק יוגורט ב-140 קלוריות
וגם מנות ראשונות:
לביבה אפויה ב-50 קלוריות
שומר עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
פשטידת ירקות וגבינות ב-70 קלוריות
פשטידת תרד ב-100 קלוריות
מאפינס עשבי תיבול ב-100 קלוריות
אורז מלא ממלא ב-140 קלוריות
טופו ירקות סיני ב-170 קלוריות
נבטוטים ונבטים ברוטב עגבניות ב-180 קלוריות