8 מנות, 80 קלוריות למנה
המרכיבים:
1 בצל גדול קצוץ
1 כרישה, רק החלק הלבן
2 כפות שמן זית
כרובית גדולה מפורקת לפרחים
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
4 כוסות מים
2 כוסות חלב 1%
ענף תימין
גרידה מחצי לימון
מומלץ להגיש עם עלי כוסברה או פטרוזיליה, קרוטוני דיאט מלחם קל (אינם כלולים בערך הקלורי למנה).
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל והכרישה עד כדי שקיפות.
2. מוסיפים ענף תימין, גרידת לימון ומערבבים.
3. מוסיפים את פרחי הכרובית וקוביות תפוחי האדמה ומטגנים קלות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומנמיכים להבה.
4. מבשלים כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה ופרחי הכרובית רכים. מסלקים את ענף התימין, מעבירים לבלנדר ומרסקים למחית אחידה.
5. מחזירים לסיר, מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה קלה. מערבבים ומגישים עם קרוטוני דיאט (מלחם קל), עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.
עוד מרקים:
מרק אפונה קטיפתי ב-150 קלוריות
מרק גזר ב-100 קלוריות
וגם מנות ראשונות:
סלט קינואה בחמישה צבעים, רק 80 קלוריות
לביבה אפויה ב-50 קלוריות
אורז מלא ממלא ב-140 קלוריות
שומר עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
פשטידת ירקות וגבינות ב-70 קלוריות
מאפינס עשבי תיבול ב-100 קלוריות
טופו ירקות סיני ב-170 קלוריות