16 מנות, 85 קלוריות למנה
המרכיבים:
6 חלבוני ביצה
קורט מלח
שקית סוכר וניל
6 חלמוני ביצה
½ ק"ג גבינה לבנה 5%
2 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
6 מ"ל (לפי כוסית המדידה) של דיאטיפ / ממתיק נוזלי אחר
כפית תמצית וניל או כפית קליפת לימון מגוררת - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מקציפים חלבונים עם מלח וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
2. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומניחים תבנית אפייה שטוחה עם מים.
3. מערבבים חלמונים, גבינה, קמח תפוחי אדמה, אינסטנט פודינג, דיאטיפ ותמצית וניל (או כפית קליפת לימון מגוררת) לתערובת אחידה. מוסיפים את הקצף ומערבבים בזהירות בתנועות קיפול.
4. מצפים תבנית בנייר אפייה, ויוצקים לתוכה את תוכן הקערה.
5. מניחים את התבנית בתוך התבנית עם המים ואופים כ-25 דקות. בסיום האפייה, להשאיר בתנור ולחכות עד לצינון העוגה.
עוד מתוקים עד 150 קלוריות:
נשיקות מרנג ב-20 קלוריות
בישקוטי לימון ואניס ב-30 קלוריות
עוגת גבינה בטעם וניל-תפוז ב-44 קלוריות
עוגת דבש קלה ב-120 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות