6 מנות, 150 קלוריות למנה
המרכיבים:
1 כוס אפונה יבשה
1 בצל סגול, קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
1 גזר, קלוף ופרוס לפרוסות בינוניות
1/2 כפית פלפל שחור
6 כוסות מים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים שן שום ומערבבים, מוסיפים את תפוח האדמה והגזר, מטגנים קלות תוך ערבוב.
2. שוטפים את האפונה ומוסיפים לסיר, מטגנים מעט, מוסיפים פלפל שחור ומערבבים. מוסיפים כ-6-8 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך כשעה עד שהאפונה ותפוחי האדמה רכים.
4. טוחנים במוט טחינה עד מרקם חלק. מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים עם מעט עירית / פטרוזיליה קצוצה.
עוד מתכוני חורף עד 150 קלוריות:
מרק גזר ב-100 קלוריות
אורז מלא ב-140 קלוריות
שומר אפוי עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
פשטידת ירקות וגבינות ב-70 קלוריות
סלט גרגירי חומוס ב-100 קלוריות