מעבר לתפוקה התזונתית העצומה שמניבים הנבטים והנבטוטים, הם מושלמים לצמחונים. כשמצרפים דגן וקטניות יש השלמת חלבון שדומה לאכילת כמות חלבון במנה בשרית. קחו מתכון לאורז מלא שיהווה את השילוב המושלם עם המתכון שלפניכם.
אפשר לקנות נבטוטים ונבטים ברשתות השיווק, הנבטוטים נמכרים בדרך כלל במיקס, ונבטים מקסימים וזעירים נמכרים יחד עם מצע הגידול שלהם. בדרך כלל הם מאוד יקרים, ואינם מצדיקים את ההשקעה למי שיש לו רבע שעה פנויה (מ-3/4 כוס עדשים תקבלו תוך כמה ימים כ-4 כוסות מונבטות). כל שעליכם לעשות הוא ראשית לרכוש קטניות או דגנים אורגנים, כך תדעו שהנבטוט שלכם נטול מרססים.
כך מנביטים
משרים את הקטניות או הדגנים במים למשך לילה, למחרת מסננים ושוטפים. מניחים על מגש מחורר (כדי שמים עודפים יתנקזו) מכסים בבד לח או בניילון נצמד ומשתדלים להניח במקום חשוך (שכן זרעים יודעים לצמוח במעמקי האדמה, בחושך). תוך יומיים יבצבץ שורש צעיר והנבטוטים שלכם מוכנים.אם אתם רוצים נבטים המשיכו לגדל עוד יום יומיים.
המתכון שלפניכם משלב נבטוטים מסוגים שונים ונבטים. הוא מצויין לימים חורפיים יחד עם מנת אורז מלא, או עוף ודגים אם אינכם צמחוניים.
מרכיבים:
בצל גדול חתוך לקוביות
4 שיני שום
כף שמן קנולה
סלסלת נבטוטים
חצי סלסלת נבטים
4 כפות רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים
1/2 כוס פטרוזליה טריה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל בכף שמן, מוסיפים את השום מטגנים קלות ומערבבים.
2. מוסיפים את הנבטוטים מערבבים כמה שניות, מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים.
3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את הנבטים והפטרוזיליה ומבשלים 10 דקות נוספות.
עוד מתכונים בריאים ולא משמינים:
אורז מלא ב-140 קלוריות
שומר אפוי עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
פשטידת ירקות וגבינות ב-70 קלוריות
סלט גרגירי חומוס ב-100 קלוריות
סלט אזוקי קר עם סלק ובצל ירוק ב-120 קלוריות