8 מנות, 70 קלוריות למנה
תבנית בקוטר 22 ס"מ
המרכיבים:
תרסיס שמן לשימון התבנית
2 כפות פירורי לחם
5 קישואים (או כל ירק מסוג אחר)
3 ביצים מופרדות (לחלבון ולחלמון)
2 מיכלי יוגורט 0% טבעי
1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 3%
1 גביע (200 גר') גבינה מלוחה צפתית/בולגרית 5%
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית וזורים בה את פירורי הלחם.
2. מגרדים את הקישואים בפומפייה גסה לתוך קערה, מניחים במסננת למשך 10 דקות וסוחטים קלות מנוזלים מיותרים.
3. מוסיפים את החלמונים, היוגורט והגבינות ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לעיסה. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-40 דקות עד הזהבה.
קחו תוספות עד 150 קלוריות:
פשטידת תרד ב-100 קלוריות
שומר אפוי עם שום וג'ינג'ר ב-70 קלוריות
כבד קצוץ ב-75 קלוריות
גלילות חזה עוף עם פסטו ביין לבן ב-155 קלוריות
סלט גרגירי חומוס ב-100 קלוריות
מרק גזר קטיפתי ב-100 קלוריות
סלט אזוקי קר עם סלק ובצל ירוק ב-120 קלוריות
וגם קינוחים ומתוקים עד 150 קלוריות:
נשיקות מרנג ב-20 קלוריות
עוגת גבינה בטעם וניל תפוז ב-44 קלוריות
בישקוטי לימון ואניס ב-30 קלוריות
עוגת דבש ב-120 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות