מאת: אלינוער רבין, מתוך "קל ובריא, הוצאת "פורום מדיה"
כ-80 בישקוטים
המרכיבים:
50 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
2 כפות קליפת לימוון מגוררת
2 ביצים
50 גרם שקדים ופיסטוק קלויים
1 כף זרעוני אניס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומעט מלח עם קליפת הלימון, מערבבים, מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד. מוסיפים את השקדים ואת זרעוני האניס ומערבבים.
2. יוצרים מהבצק 3 נקניקים באורך 25 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מוצאים מהתנור ומצננים 10 דקות. מעבירים למקפיא ל-20 דקות, כי רק כאשר הבצק קפוא אפשר לפרוס דק.
4. חותכים את הבצק בעובי 5 מ"מ, ומניחים שוב על נייר האפייה. אופים כרבע שעה נוספת, עד שהעוגיות זהובות.
5. שומרים בכלי שנסגר היטב או במקפיא. אין צורך להפשיר לפני ההגשה.
עוד קינוחים ומתוקים לימים של דיאטה:
נשיקות מרנג ב-20 קלוריות
עוגת גבינה בטעם וניל תפוז ב-44 קלוריות
עוגת דבש ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות