נשיקות טובות על באמת זקוקות למרב הסבלנות שלכם. האפייה שלהן איטית ומטעה, והערבול של הביצים לקצף יציב, לבן ומבריק הוא לא כזה קלי קלות כשמדובר במרנג לנשיקות.
לכן, אם אתם מחפשים הצלחה בקנה מידה מקצועי עדיף להמיס את הסוכר בחלבונים בסיר שמתחתיו מים רותחים, כך לא תקבלו בועות של סוכר באמצע הנשיקה (למרות שפואטית זה נשמע טוב).
אם לא תקציפו את החלבונים והסוכר שנמס כמו שצריך תקבלו קצף "מתפזר" ונשיקה-פיתה, ולבסוף - האפייה: היא ארוכה, וחשוב מאוד להקפיד על טמפרטורות נמוכות משום שהנשיקות העדינות משחימות תוך שנייה.
מעבר לזה, גם אם נדמה לכם שניצבות בתנור נשיקות מוכנות כדאי לעשות בדיקה על אחת מהן - לרוב תמצאו חוץ יבש ויציב ופנים לח וצמיגי משהו, אז אל תחסכו בזמן ומצד שני השגיחו עליהם בשבע עיניים.
כ-50 יחידות, 20 קלוריות ליחידה
המרכיבים:
6 חלבונים
כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. מקציפים במהירות מקסימלית את החלבונים והסוכר לקצף נוקשה ומבריק (כך שאם הופכים את הקערה הקצף נשאר יציב). מעבירים לשק זילוף.
2. מצפים תבנית בנייר אפייה ומזיליפים נשיקות בגודל הרצוי, אם אין שק זילוף אפשר לעבוד עם שתי כפיות.
3. מחממים תנור ל-120 מעלות ואופים את הנשיקות במשך שעה-שעתיים.
עוד מתוקים עד 200 קלוריות:
עוגת דבש ב-120 קלוריות
מאפה פילו במילוי תפוחים ומשמשים ב-175 קלוריות
עוגיות שיבולת שועל / קוואקר ב-150 קלוריות
מירי בלקין דיאטה און ליין