בצק פילו דקיק במיוחד ונטול שומן, לכן הוא נוטה להתייבש במהירות, להסדק ולהקרע. חשוב להפשיר את הדפים במקרר, ובמהלך העבודה לכסות במגבת לחה. שיהיה בהצלחה
חומרים:
ל- 8 מנות
175 קלוריות למנה
6 תפוחי גרני סמית קלופים ומגורדים גס
1/4 כוס סוכר חום
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
2-3 ביסקוויטים או עוגיות מפוררים
1 כפית קינמון או הל טחונים
לבצק:
2 כפות חמאה מומסת
4 עלי פילו
אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל חומרי המילוי.
מניחים על משטח עבודה עלה פילו, בעזרת מברשת מורחים במעט חמאה ומכסים בעלה פילו נוסף.
שוטחים חצי מהמילוי על עלי הפילו, תוך שמירת 5 ס"מ ללא מילוי מכל הצדדים. מקלפים את השוליים הקצרים כלפי מרכז ומגלגלים מהצד הארוך לגלילה. מורחים את החלק בעליון במעט חמאה. מניחים על תבנית אפייה, כשהחתך כלפי מטה. מכינים גלילה נוספת.
אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהבצק שחום. מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות, פורסים ומגישים.
* מתוך הספר "קל ובריא" בהוצאת "פורום מדיה"
עוד מתכונים לא משמינים לראש השנה:
עוגת דבש קלה להכנה ב-120 קלוריות
פילה אמנון מתובל ב-280 קלוריות
פילה דניס בתנור עם תימין