אם אתם לא ממש סומכים על עצמכם, ויש לכם נטייה ל"יישר" את הקו של העוגה - השתמשו בתבנית שקעים או בכלי מאפינס חד פעמייים. כך תדעו בוודאות כמה קלוריות בכל מאפינס, וכך גם לא יהיה את פיתוי היישור או הנטייה לפרוס לעצמכם פרוסות עבות במיוחד.
16 פרוסות, כל פרוסה מכילה 120 קלוריות
המרכיבים:
5 חלבונים
2 חלמונים
1/2 כוס סוכר
4 כפות שמן קנולה
3/4 כוס דבש קל
3/4 כוס קמח תופח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
מעט תמצית וניל
תבנית בקוטר 28, או אינגליש קייק
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף יציב ותוך כדי הקצפה מוסיפים סוכר. ממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב ותפוח.
בוחשים במרית את החלמונים והשמן לתוך הקצף לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לתערובת לאט, תוך בחישה את שאר החומרים.
יוצקים לתבנית עגולה או אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום בינוני 40 דקות. לבדיקה: נועצים קיסם, אם הקיסם יבש - העוגה מוכנה.