כמה פעמים הרגשתם שבא לכם על פיצה אבל שזה לא כל כך הולך עם שמירה על תזונה נכונה ובריאה ובטח שלא עם דיאטה?
מסתבר שרוב המומחים לדיאטה חושבים קצת אחרת, וטוענים שהכול תלוי במרכיבים ממנה עשויה הפיצה. ולמה הכוונה?
פשוט מאוד להכין פיצה עם מרכיבים בעלי ערכים תזונתיים שהם ידידותיים יותר לאורח חיים בריא. לפניכם הצעה למתכון פיצה טעימה במיוחד.
הכי חשוב: הכמות הנכונה - משולש פיצה מקמח מלא עם סלט ירקות גדול בצד - יכול להוות פתרון טעים להשבעת החשק, משביע וגם בריא יותר.
המרכיבים לבצק:
25 גרם שמרים טריים
1.5 כוס מים פושרים
3.5 כוסות קמח מלא - מנופה
כף שמן זית כתית מעולה -כבישה קרה
המרכיבים לרוטב - מומלץ להכין מראש:
בצל קטן קצוץ
2 שיני שום
3 עגבניות תמר ללא קליפה (אפשר גם עגבנייה רגילה) חתוכות לקוביות קטנות
קופסת רסק עגבניות קטנה
עלי בזיליקום
קורט מלח, פלפל שחור גרוס
כף שמן זית
גבינה צהובה 5% שומן - למשולש פיצה אחד יש צורך בפרוסה וחצי לכל היותר שאותן יש לקצוץ דק
אופן הכנת הבצק:
1. ממיסים בקערה את השמרים יחד עם כוס מים פושרים. מערבבים היטב וומניחים לתפיחה בצד למשך 7 דקות במקום קריר ומוצל.
2. שמים את הקמח בקערה ויוצקים אליו את התערובת של השמרים שהומסו במים. מערבלים במיקסר תוך הוספת שמן הזית. תוך כדי הערבול מוסיפים כוס מים פושרים.
3. מעבדים את הבצק עד קבלת כדור בצק במרקם רך.
מוציאים את הבצק מהמערבל ומניחים אותו בקערה לתפיחה נוספת בת 40 דקות בקירוב במקום מוצל.
אופן הכנת הרוטב לפיצה:
שופכים כף שמן זית למחבת טפלון ולאחר חימום קצרצר, מוסיפים את השום ולאחר מכן את הבצל ומטגנים עד לריכוך. מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים עלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
האפייה:
מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות).
במקביל:
מחלקים את הבצק לכדורים - העיסה שבמתכון זה תספיק לשלוש פיצות דקות.
משטחים את הבצק בתבנית אפייה שעליה נפרוש לפני כן נייר אפייה משומן קלות למנוע את הידבקות הבצק במהלך האפייה.
מורחים את תערובת הרוטב שהכנו ומפזרים גבינה צהובה מגוררת מעל.
אפשר להוסיף פרוסות פטריות טריות, פרוסות דקות של עגבניה, תבלינים לפי הטעם.
מכניסים לתנור ואופים במשך 6-10 דקות תוך השגחה.