פרי הגאק (Gac)
הגאק עשה עלייה לאדמת הקודש מדרום מזרח אסיה. מבחוץ הוא נראה כמו תפוז מפותח ובפנים מתגלים פלחים מעוטרים בזיפים פרוותיים. הגאק הוא בן למשפחת הדלועים, מה שמקנה לו גודל ענקי בהיקף של אשכולית.
נס תזונתי: הגאק עשיר בתוספת בריאותית עם מינון גבוה של בטא קרוטן המשמש כנוגד חמצון לריאה, מסייע של תהליך הגלדה ותגבורת חיונית לריפוי רקמות ולחלוקת התאים בגוף.
|
|
לפי רפואה הסינית: הפרי מצטיין בריפוי הטחול והכבד.
|
צימוק יפני
עולה אסיאתי נוסף שיכול להחליף בקלות מיני נשנושים משמינים ובולמוסי אכילה בלתי נשלטים. הצימוק היפני נע במנעד טעמים של תמרים וחרובים ומאופיין בארומה מתוקה.
הפרי צומח כאשכולות, בכל ענף משובצים עשרות ענפי בייבי מוזרים (בתמונה משמאל) שבקצותיהם הצימוקים המעודנים.
לאכילה מהירה: מקפיאים את הצימוקים במקרר ומגישים לשולחן לאחר תהליך ההקפאה.
|
|
|
ספודילה (פרי הקרמל)
יליד דרום מקסיקו, בארץ צופים לו עתיד מתוק במיוחד. הספודילה מצטיין בטעם מתוק המזכיר תמרים וחרובים ובצבע קרמלי עמוק.
חברות התעשייה כבר גילו את הפוטנציאל הגלום בספודילה ומיהרו לנצלו לייצור של מסטיקים אורגניים, הזוכים להצלחה בכל רחבי העולם.
לנו רק נותר לקוות שלא צפוי לו עתיד שחוק כחייה של הפסיפלורה.
|
|
|
שעועית גלידה
גם שעועית וגם גלידה? הכיצד? ובכן, לפרי המעניין שלפניכם יש מרקם קרמי המזכיר גלידה וטעם מתקתק.
זהו אחד הפירות המרשימים, מדובר בתרמיל ענק ושעיר - אורכו חצי מטר, והוא גדל על עץ עצום שעשוי להגיע ל-10 מטר גובה.
תחת התרמיל השעיר מסתתר הפרי, שזכה בעולם לכינוי "המרשמלו של האמזונס" משום מקורו והנטייה לאכול אותו מסביב למדורה.
|
|
דובדבן היהודים
למרות שמו המתעתע, הפרי מגיע אלינו דווקא מאמריקה הדרומית.
הפרי עטוף עלי גלימה עדינה בצורת לב, כשפותחים אותם מתגלה מעין עגבניית שרי ומכאן כינויו. בעברית אגב, הוא נקרא שלפך. ומה הקשר היהודי של הדובדבן? ובכן - הגויים, משום מה, מוצאים הקבלה בין קילוף העלים להסרת העורלה לפי הדת היהודית.
|
דובדבן היהודים מצוין לאכילה כשהוא טרי, אפשר להכין ממנו ריבות נהדרות או לשלבו בדברי מאפה. הוא מכיל כמויות נאות של פקטין המצוי גם בתפוחים ומסייע בתהליכי הסמכה וקרישה.
נס תזונתי: בני שבט הזולו בדרום אפריקה, נוהגים עד עצם היום הזה להשתמש בעלי דובדבן יהודי כשהם מחוממים לריפוי לדלקות.
בקולומביה נהוג לנצל את התמצית החמה של עלי הדובדבן כתרופה לאסטמה או כחומר משתן.
|
|
לחובבי הפירות היבשים, ניתן גם לייבשו ולהגישו בצורת צימוקים יבשים.
|
ספוטה שחורה
פרי הספוטה גדל בארץ לא מעט שנים, יש לו טעם שוקולדי והוא מצויין כבסיס למילקשייק טבעי, פודינג וגלידות.
נס תזונתי: הטעם שוקולד, והתזונה תפוז - הספוטה התברך בכמות נכבדה של ויטמין C (חומצה אסקורביט) וכמויות השמנים מינימלאיות כך שאם ישקיעו בו מספיק מאמץ יש מצב שקרוב נוכל לרכוש מעדנים שוקולדיים צמחיים וטבעיים לחלוטין.
ואנחנו אומרים: חזון אחרית הימים.
|
|
* תערוכת "אגרו-משוב", תתקיים בגני התערוכה ב-13 וב-14 בינואר 2010
|
עוד תזונה וצרכנות:
אורגני או חורני: איך תדעו למי להאמין ואלו מוצרים אורגנים הכי מומלץ לקנות
צבעים מסוכנים: רשימת צבעי המאכל המסוכנים
חדש על המדף: ליקר טבעי למלחמה בכולסטרול הרע
המופע של סטיביה: הכל על הממתיק הטבעי המתוק פי 200 מסוכר
כבר כללתם את התה הירוק בדיאטה שלכם?
וגם, תזונה ואורח חיים:
צבעי מסוכנים: רשימת צבעי המאכל שאינם ראויים למאכל
תזונת חורף: קולקציית המחממים
מורה נבוכים לשומנים טובים
חלב עיזים לחיים בריאים
לא יורדים? בידקו את קצב חילוף החומרים
ברזל: צריכה יומית, מקורות תזונתיים והמלצות
ויטמין C: צריכה יומית, מקורות תזונתיים והמלצות
סידן: הגדרה ומקורות תזונתיים